начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

дъщеря ми е собственик на 3/4 и.ч. нейният чичо на 1/4

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дъщеря ми е собственик на 3/4 и.ч. нейният чичо на 1/4

Мнениеот mi4ka » 01 Апр 2010, 11:05

Здравейте.Имам нужда от консултация относно недвижим имот(апартамент)на който малолетната ми дъщеря е собственик на 3/4 идеални части,а нейният чичо е с 1/4 идеална част.Той заведе съдебен иск за делба и излезе решение на съда че е в интерес на дъщеря ми е да запази жилището.Адвокатката ми ме заряза седмица преди поредното дело когато е сега на 14.04.2010г,като последно ми каза че имота трябва да отиде на публичен търг.Аз не съм получавала писмен документ с който той да ми предложи да изплатя неговата 1/4.Може ли да ми кажете по закон как седят нещата и може ли наистина директно имота да бъде обявен на публична продан при положение,че дъщеря ми е с по-голяма собственост и има становище от отдел закрила на детето,че е в нейн интерес да запази имота.Часта на дъщеря ми е придобит чрез покупко-продажба,а на чичо и е придобит наследствено.
Много,Ви благодаря предварително на всички за консултацията.
mi4ka
Нов потребител

Re: дъщеря ми е собственик на 3/4 и.ч. нейният чичо на 1/4

Мнениеот l____ » 01 Апр 2010, 14:56

:D :D :D
...Адвокатката ми ме заряза седмица преди поредното дело когато е сега на 14.04.2010г...

Изинявай, но са ме налегнали едни аритметични мераци. :wink:

:!:
Следи ми внимателно мисълта, моля:
Днес е 'денят на шегата/лъжата' - демек 1-ви април.
А "поредното дело е сега на 14.04.2010г"
Та: 14-1 =? ... Не е седем

Моля, от днес нататък, нека всеки знае, че седмицата има, примерно, дванадесет дни.
И нека всеки знае, че думичката 'сЕдмица' вече ще се заменя с 'дванадесет..мица'.
Всъщност... слаб съм и по аритметика. :oops:

А, сега, сериозно: Имаш време да намериш друг адвокат - десетина дни не са малко, ей. И не приемам, реплики от рода на: Ама има Великденски празници. Има! Какво като има?

Успех! :)
l____
Потребител

Мнениеот mi4ka » 01 Апр 2010, 16:00

Благодаря.В интерес на истината успях още днес да си намеря адвокатка.Надявам се цялото действие по делото да се развие в полза на дъщеря ми. :P
mi4ka
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 01 Апр 2010, 18:17

8) Колегата защо ви е зарязала?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот mi4ka » 06 Апр 2010, 09:44

Майка и не е добре и поради тази причина тя не поема нови ангажименти,а мен ме прехвърли към нейна колежка,която ми се идя доста расеяна и аз си наех друга адвокатка.Важното е делото да приключи колкото се може по бързо и разбира се да е в моя полза,защото напрежението за мен е голямо.Единственото за което много ме е яд е,че по новия закон може съда да не присъди на дъщеря ми да изплати тази 1/4 на чичо и и да изгубим апартамента.Къде е закона за закрила на детето в случая?
mi4ka
Нов потребител

Мнениеот tany_ivanova » 16 Май 2010, 22:31

Дискутирала съм с адвокат подобен вариант при мой проблем. Той ми каза , че при публичен търг на съсобствения имот мога да купя дяловете на останалите съсобственици .
tany_ivanova
Потребител

Назад към Съсобственост и делба