начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

починал ЕСК и управител и наследяване на дяловете

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

починал ЕСК и управител и наследяване на дяловете

Мнениеот k.kamenova » 05 Окт 2009, 15:51

Здравейте колеги!
Имам следния казус : умира ЕСК и управител на ЕООД и наследниците искат да влязат като съдружници в дружеството. Предполагам, че трябва да подготвя първо договор за доброволна делба на дяловете, з-то наследниците са съпруга и две деца (пълнолетни). В ЕООД-то обаче дяловете са 50 х 100 лв. Та въпросът ми е как да разделя дяловете по равно между тях при положение, че няма да се получи цяло число?
Имам и още един въпрос : Понеже един от наследниците живее в чужбина възможно ли е според вас да процедирам по един от следните начини : Вариант 1 - да подготвя пълномощно от негово име на един от др. наследници, в който да го упълномощи за подпише от негово име д-ра за доброволна делба и съответно някакъв Протокол от тримата, че са съгласни да продължат дейността на ЕООД-то, както и за всички др. действия относно преобразуването на дружеството или да пристъпя към вариант 2 - да подготвя д-ра за добр. делба на български и английски, както и вс. др. документи и да ги изпратя в чужбина на този наследник за подпис. Тук обаче ме притеснява д-ра за добров. делба - нали трябва да е с нот. заверка на подписите и се чудя би ли могло този наследник да го завери в чужбина, а като пристигнат тук док-тите др. двама наследници да заверят и своите подписи.
Моля Ви, ако някой е имал подобен казус, да ми даде някаква насока, че в главата ми се въртят варианти, но не знам на действие към кой да пристъпя!
k.kamenova
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба