начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Договор между собственик и инвеститор

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Договор между собственик и инвеститор

Мнениеот zlatina_horozova » 09 Дек 2008, 11:42

Имам следното запитване!
В строителството на жилищна сграда имаме участие на Собственици, които притежават нотариални актове за собственост и физическо лице, което ще изпълнява ролята на Инвеститор. Питането ми е следнотото: Трябва ли между двете страни да има сключен ДОГОВОР за инвестиране на строителния обект и от къде мога да намеря подобен формуляр. Ако не се налага може ли без договор лицето 'Инвеститор' да фигурира на протоколите и актовете по ЗУТ.
Благодаря предварително за помоща!
zlatina_horozova
Нов потребител

Re: Договор между собственик и инвеститор

Мнениеот sunrise » 09 Дек 2008, 12:11

Непременно Ви трябва договор, но няма как тук да Ви се помогне. За целта наистина е необходимо договорът да се изработи от адвокат. Отделно после друг между него и строителят. Колкото по -детайлно са уредени правата и задълженията в договорите ,толкова по-добре. По свяка вероятност ще Ви построи срещу обезщетение, нали?
sunrise
Активен потребител

Мнениеот zlatina_horozova » 09 Дек 2008, 12:40

Относно строителството ще бъде несъмнено с Договор и заплащане на завършени СМР. Но имам проблем с оформянето на актовете и протоколите по ЗУТ, тъй като разрешението е издадено на собствениците а те са повечко. Ако нямаме договор между Инвеститор и Собственици, може ли само едното лице от Разрешението за строеж да фигурира на тези протоколи? Дали ще се признаят за валидни?
zlatina_horozova
Нов потребител

Мнениеот Melly » 09 Дек 2008, 14:03

Колегата ви отговори точно.
Следвайте указанията й - няма да сгрешите!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот juppiter » 12 Дек 2008, 18:18

Не може само едно лице да фигурирав протоколите. И Ви съветвам да не проявявате самодейност, за да не си навредите повече .
juppiter
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба