начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Проблем със съсобственост

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем със съсобственост

Мнениеот bastet » 10 Авг 2008, 15:12

Здравейте!Бих искал да попитам как да реагирам при следния проблем.В двуетажна къща сме двама собственици- всеки с отделен НА за своя етаж.От парцела /250 кв.м/ аз притежавам 150 кв.м идеална част.Въпреки това се разбрахме устно да ползваме две равни части от двора.В другата част има изградена лятна кухня отпреди 40 г,която не фигурира в НА и която те ползват.Дадох писменно съгласие да я РЕМОНТИРАТ.Но те направиха точно обратното-събориха я и я построиха наново.Да речем добре.Но я разшириха с 5 кв.м и върху плочата не направиха покрив,а навес 2,5 м висок/не съм дал съгласие за това/ за да го ползват за барбекю например.На 2 м от прозореца ми.
Въпроса ми е дали навеса се третира за незаконна постройка,ако не, под каква законна форма да я премахна.Ще бъда благодарен,ако ми дадете съвет.Поздрави!
bastet
Нов потребител

Мнениеот ptodorova » 17 Авг 2008, 19:22

На теория много неща можете да направите, на практика - нищо, освен ако нямате много пари и свободно време в излишък и се чудите как да си оползотворите времето.
Ако са разбрани, а може би са, щом са искали разрешение от Вас за ремонта, тогава може да се разберете.
В противен случай или си траете и хабите нерви, или започвате да им връщате и за всяко ваше нервене им исигурявате двойно такова.
Няма да е лесно, но поне ще си имате занимавка и никога няма да скучаете.
:)
ptodorova
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба