начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Нотарялна покана

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нотарялна покана

Мнениеот soky » 11 Мар 2004, 19:57

Майка ми и брат и владеят имот. Тя иска да продаде нейната част затова изпрати до него наторялна покана за да предложи първо на него да искупи дела и. Той прочете поканата и се подписа, че е уведомен но не купи имота. Сега имаме купувач и преди да се извърши зделката адвоката каза че не е направен протокол след поканата. Искам да попитам нужен ли е този протокол и как да постъпи като човека не е в България, втора покана ли трябва да направим?
Благодаря Ви.
soky

Re: Нотарялна покана

Мнениеот stavrev » 11 Мар 2004, 20:53

Не,не е нужен-достатъчно е да се декларира пред нотариуса,че съсобственикът е поканен да купи имота и нотариалната покана,на която трабва да е отбелязано,че е получена.
stavrev
Потребител

Re: Нотарялна покана

Мнениеот boba » 12 Мар 2004, 10:25

Според мен не е нужен. Не ми се вярва Нотариус да ти откаже изповядване на сделката. Беше ли записано в нотариалната покана на каква цена го кани да купи и беше ли даден подходящ срок /например 2-3 месеца/, за да го купи. Беше ли указан в нот.покана ден и час пред Нотариус, за да се оформи покупко-продажбата с брат ти, при условие, че приеме да купи имота. Ако е имало такова условие в поканата, тогава ти трябва констативен протокол от Нотариуса, който да удостовери, че брат ти не се е явил на сделката в посочения ден и час и за посочената продажна цена.
boba

Назад към Покупко-продажба