начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Уж си купих кола а не е моя

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Уж си купих кола а не е моя

Мнениеот Мария » 23 Мар 2004, 20:33

Купих си кола като стария собственик ми направи пълномощно с което мога и да я
продам ,заверихме нотариално и декларация в която декларира че е разведен .
Миналата седмица продадох колата днеска отидохме да я прехвърляме в КАТ и се оказа че е женен и съответно не мога да я прехвърля.Ходих до тях казаха ми че е извън страната и нямят връзка с него а аз сега какво да правя?Благодаря ви предварително
Мария

Re: Уж си купих кола а не е моя

Мнениеот donna2 » 23 Мар 2004, 20:50

чакай сега ти си я продал с писмен договор с нот. заверка на подписа и не си знаел ,че е е бил женен в тоя момент в такъв случай всичко е в ред ,какво общо има КАТ ,той трябва да издаде нов талон на новия собственик

чл.22 ал.4 от Семейния кодекс
(4) Разпореждане с обща движима вещ чрез възмездна сделка, извършено от единия съпруг без участието на другия, няма сила за този съпруг, ако третото лице е знаело или според обстоятелствата е могло да знае, че липсва съгласието на другия съпруг. При безвъзмездно разпореждане с обща движима вещ се прилага предходната алинея.
donna2
Потребител

Мнениеот Мария » 23 Мар 2004, 20:57

Да имам договор с този на когото я продадох,но в КАТ ни вращат.При нотариуса нямяше проблем ,но как да се разправям в Кат показах им даже и декларацията с която декларира пред нотариус ,че не е женен.Благодаря ти Донна
Мария

Мнениеот donna2 » 23 Мар 2004, 21:02

аз си мисля че това не е работа на КАТ , за тия неща следи нотариуса ,но при него всичко е чисто след като има декларация че продавача е разведен ,той продавача да си носи отговорност ,идете в КАТ питайте ги на какво основание ви отказват смяна на талона и им прочетете чл.22 ал.4 от СК

да попитам да не би върху тая кола да е наложен запор от съдия изпълнител ,ако е така КАТ имат информация и ще откажат
donna2
Потребител

Мнениеот donna2 » 23 Мар 2004, 21:04

а отказват защото ако се променят данните при една публична продан на автомобила трудно ще се издири , я проверете и тоя факт
donna2
Потребител

Мнениеот clavdivs » 24 Мар 2004, 10:53

Мария каза:
"Купих си кола като стария собственик ми направи пълномощно с което мога и да я
продам ,заверихме нотариално..."

май май е използван мноооооого разпространения начин за "купуване" на МПС чрез пълномощно.

хахахахахахаххххх
продължавайте така браво!!!
другия път вместо 3 лева за заверка на пълномощното ще си платите 50-60 кинта за нотариалната заверка на подписите на договора и няма да имате проблеми от подобно естество.

Колеги давайте да премахнем тази изключително противна и създаваща проблеми /от всякакво естество/ практика за "купуване" на МПС с пълномощно
clavdivs
Младши потребител

Мнениеот donna2 » 24 Мар 2004, 10:56

ВИЖ ПО-ГОРЕ ТЯ Е ПРОДАЛА КОЛАТА НА 3-ТО ЛИЦЕ И ДОГОВОРА СИ Е СЪВСЕМ ТОЧЕН
donna2
Потребител

Мнениеот clavdivs » 24 Мар 2004, 10:59

говоря принципно ако искаш да създадем направо нова тема
clavdivs
Младши потребител

Мнениеот clavdivs » 24 Мар 2004, 11:02

а пък, че от ПП-КАТ са педали е ясно
те си бичат по разни инструкцийки и др. подобни
В РДВР ПП-КАТ Варна по едно време шефа искаше договорите за покупко-продажбна на мотоциклети да с есключват пред него !!! за да може да се регистрират
clavdivs
Младши потребител

Мнениеот 8873 » 24 Мар 2004, 11:08

Според мен цялата работа опира до това какво пише в пълномощното, с което Мария е продала колата. Какви са били точно правата и по него. Защото явно тя е купила "чрез пълномощно", но е продала с договор.
8873

Мнениеот donna2 » 24 Мар 2004, 11:31

Не е работа на кат да следи дали нотариуса си е свършил правилно работата /при все че не става въпрос за крадена кола / ,а за съвсем друго нещо ,КАТ не са брачно институция по въпроса си има законодателна разпоредба в СК
Смятам ,че ако върху автомобила не е наложен запор и КАТ се правят на радетели на семейното имущество Мария може да напише една жалба до началника на КАТ и да го попита защо отказват регистрация и да не би те да играят роля на пазител на имущество което е СИО ИМАЙТЕ ПРЕДВИД ЧЕ ТОЯ АВТОМОБИЛ МОЖЕ И ДА Е ЛИЧНА СОБСТВЕНОСТ НА СЪПРУГА ТОГАВА КАТ ЩЕ УДОСТОВЕРЯВА И ТОЯ ФАКТ ТАКА ЛИ

МИСЛЯ ЧЕ ТОВА Е НЯКАКВА НЕДОМИСЛИЦА ОТ СТРАНА НА КАТ
В ТАКЪВ СЛУЧАЙ ГОСПОДА СЪПРУЗИ ОБРЪЩАЙТЕ СЕ КЪМ КАТ ТЕ ЩЕ ОПАЗЯТ ВАШЕТО ИМУЩЕСТВО /ТА БИЛО ТО САМО И ЕДНО МПС/
donna2
Потребител

Мнениеот Мария » 24 Мар 2004, 12:08

Няма наложени запори Кат явно се заяждат.Днеска ще пробваме пак.Благодаря много на всички отзовали се да ми помогнат.
Мария

Мнениеот Мария » 24 Мар 2004, 12:11

Няма наложени запори.Благодаря на всички които се отзоваха на помощ.Днеска пак ще пробваме в Кат
Мария

Hodi pri na4alnika na KAT napravo

Мнениеот nekoj » 24 Мар 2004, 12:39

Men taka me "raboteha" typacite na kanala i dejurnia oficer, 4e djipyt mi ne bil sashtia model, kakto e v talona.

Az mu zajavih, 4e talona e izdaden pak ot KAT, i ako te ne poznavat markite i modelite - da se izjasnjat, no az imam NOTARIALNO ZAVERENA SDELKA, koeto e garancia 4e e spazen zakona.

I kakto se 4udeha - taka izvednaj se opravi vsi4ko, i se okaza 4e modelyt bil sashtia, ama typaka se "obyrkal"...

Ne znam dokoga typacite shte otkazvat ustno - zashto ne se izdavat dokumenti, v koito e napisano ZA6TO se otkazva da se izvyrshi dadena usluga? I ti s toja dokument da si dirish pravata! Utre 4e kajat - "..a, ne sme otkazvali - koj e otkazal"

I takav slu4aj sym imal - prenabiti bili nomerata - otivam pri staria sobstvenik besen, onja oglejda kupeto. Vikam - kvo oglejdash kupeto, be - vij nomera! A on- ne be, gledam da ne si smenil kupeto i da si prenabil nomer... As si mislim 4e e on, on si misli 4e sym as ... Otivame u kat pak - i im kazvam - ne mi e problem - opravjajte se - ako e prenabit - dokajete, ako ne e - registrirajte.

A NAGLECYT mi kazva - "...ama koj vi e kazal 4e e prenabit - ne e"

Tia typaci oshte jivejat s todor jivkov
nekoj

Назад към Покупко-продажба