начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

заличаване на вписана искова молба - въпрос

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

заличаване на вписана искова молба - въпрос

Мнениеот spoofly » 13 Сеп 2013, 17:49

Здравейте,
Имам следния казус:
Аз съм настоящ собственик на недвижим имот. Извадих удостоверение за тежести от Агенция по вписвания и се оказва, че има вписана искова молба на имотната партида на един от предишните собственици (преди две прехвърляния). Исковата молба е вписана след като е направено прехвърлянето(2005г.) към лицето от което аз закупих имота. При закупуването на имота тази година нотариуса не намери тежести на лицето от което го закупих. Въпросът ми как е възможно да се впише искова молба след като лицето не е собственик и как мога аз да залича вписването? Не съм уведомен или привлечен към каквото и да е дело и все още нямам информация за какво е, само знам че още не е приключило. Мерси предварително за отговорите!

Поздрави,
Иван
spoofly
Нов потребител

Re: заличаване на вписана искова молба - въпрос

Мнениеот ivan_lawyer » 13 Сеп 2013, 17:59

Не е възможно, поради неприключено дело.

Вписаната искова молба се явява предупреждение за претенции на някого към имота. Зависи от делото, но ако е за изначална нищожност, ще трябва да се изчака делото и тогава. А, може и да се окаже, че губите имота. Но не и сумата, която сте платили за него.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Покупко-продажба