начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Издирване на нотариален акт

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Издирване на нотариален акт

Мнениеот nrggg » 07 Яну 2009, 13:32

Здравейте колеги,
Вече цял месец издирвам един договор за покупко-продажба между физическо лице и общината от 1965г. От района казват, че е в СО, а от СО препращат към района и така един омагьосан кръг. Някой сблъсквал ли се е с подобна ситуация и имате ли представа къде да го търсим, защото в архивите в СГС и в Служба по вписвания го няма:(
nrggg
Нов потребител

Re: Издирване на нотариален акт

Мнениеот ykovachev » 07 Яну 2009, 13:52

Проверете на пл. "Славейков" 6, ако вече не сте ходили - там има една архивна служба на общината. Аз намерих един договор от 80-те години - по чл. 100 ЗТСУ ли беше, нещо такова. Може и да съхраняват екземпляр там.
Успех!
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот nrggg » 08 Яну 2009, 22:55

мерси за предложението, но вече ходих. Няма го. Пазели архиви само до 1975г., а нашият е по-старичък:)мерси все пак....ще търся начини.
nrggg
Нов потребител

Мнениеот ykovachev » 09 Яну 2009, 16:59

Определена информация от първоначалния пост на колегата ме смущава - той като че ли знае точно кой договор търси, но му отговарят, че го няма в съответните архиви... Дано бъркам :wink:
Иначе и аз успях да докопам "моя" договор именно след проверка в сътоветната общинска служба за местни данъци и такси - оттам ме насочиха що за договор е, а от отдела за общинска собственост в съответната районна администрация ме изпратиха на горепосочения адрес :wink: . А защо не попитате, колега, като пазят, каквото пазят, от 1975 г. насам, това отпреди това къде е - унищожено, предадено в държавен архив, или що?
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот nrggg » 24 Яну 2009, 20:59

Благодаря ви много за отговорите. В момента още няма яснота, защото архивите са в инвентаризации, но се оказва, че моят договор е само предварителен и има вероятност да има нотариален акт, но в рамките на следващите 5 години. Разбира се клиента не знае нищо по този въпрос, така че издирването продължава:) а аз наистина знам що за договор търся, но от района и от СО вдигат рамене и казват, че толкова стари архиви няма кой да намери. Ситуацията е доста възмутителна, дори клиента искаше да вика телевизия:)
nrggg
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба