начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

pokupka imot

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

pokupka imot

Мнениеот kadima » 12 Сеп 2004, 16:54

Predi bliizo tri meseca zakupix jiliste kato se sporazumqxme to da bade osvobodeno v trimese4en srok.V taka nare4eniq predvalitelen dogovor prodava4a trqbva da mi predade jilisteto spored Balgarskiq Darjaven standart-s elektromer i vodomer-tova pi6e v dogovora.Razbraxme se,4e prodava4a ste si vzeme oborudvaneto vlu4vasto jelqzna vrata ,boiler i shkaf4teta.NO sega se polu4ava taka ,4e toi mi se obajda i iska da mu platq dopalnitelno mivkite i ostaklenieto na terasata.Vaprosat mi e ima li pravo na tova i kakvi sa mi pravata v slu4aq,zastoto mislq 4e ne e logi4no toi da ima pravo da si vzeme ostaklenieto na terasata naprimer.Ste vi bada blagodarna ako mi pomognete.
kadima

Re: pokupka imot

Мнениеот advokat_ » 13 Сеп 2004, 09:31

s4itam, che niama pravo da iska da mu zaplashtate i ostaklenieto na terasata, zashtoto ve4e ste se sporazumeli da vi prodade i da zakupite jilishteto kakto e bilo v momenta na podpisvane na predvaritelnia dogovor, t.e. s napravenoto ostaklenie. Ne viarvam ostaklenieto da e napraveno sled podpisvane na dogovora, no vse pak vajno e kakvi sa to4no klauzite, koito ste podpisali.
advokat_

Мнениеот kadima » 13 Сеп 2004, 13:59

Blagodarq za otgovora.V predvaritelniq dogovor, vaobste ako ima nqkakva tejest tozi dogovor,pishe-Sled osvobojdavaneto v apartamenta ste ostanat:stori v staq,elektromer,vodomer,i vav vid po Balg.darjaven Standart-ni6to drugo pove4e makar 4e po vreme na podpisvaneto Prodava4at va0bste ne spomena ,4e iska da si vzima mifki i ostaklenie,stana samo vapros za vatreshno obzavejdane,pri koeto az go otkazax.
kadima

Мнениеот boba » 13 Сеп 2004, 14:31

Не можах да разбера - само предварителен договор ли имате или минахте сделката пред Нотариус и имате вече владението и нот.акт?
boba

Мнениеот kadima » 13 Сеп 2004, 15:09

Minaxme sdelkata i imam notarialen akt-vav vladenie ste vlqza sled izti4ane na trimese4niqt srok-a imenno oktomvri.
kadima

Мнениеот advokat_ » 13 Сеп 2004, 15:13

Razbira se, predvaritelnia dogovor e mnogo sashtestven. Ako ostaklenieto moje lesno da se svali bez osobeni zatrudnenia i bez vsledstvie na tova da se narushava i uvrejda po niakakv nachin apartamenta, to mislia che prodavacha bi mogal da si go pribere, shtom v dogovora sa poso4eni izrichno veshtite koito shte ostanat za kupuvacha, a za ostaklenieto nishte ne e spomenato. Po-dobre da ugovariate v predvaritelnia dogovor, che se zakupuva vav vida, v koito e v momenta na podpisvaneto mu, daje da napravite dvustranno podpisan otdelen opis na sastoianieto mu kam dogovora. A sashto taka izrichno da se izbroiava kak oshte ostava v apartamenta /kakvo se kupuva zaedno s nego ot dvijimite veshti/. Inache tova "BDS" e dobre, no iasno e che v nego ne se vkliuchvat dopalnitelnte neshta, kakto e vav vashiat slu4ai.
advokat_

Мнениеот kadima » 13 Сеп 2004, 15:37

Blagodarq za podrobnite razqsneniq,qvno nisto ne moga da napravq pove4e,no smqtam da postigna nqkakvo sporazumenie,zastoto v cialata rabota vina ima agenciata za nedvizimi imoti,koqto ne me e zapoznala dokrai s pravata mi kato kopuva4.
kadima

Назад към Покупко-продажба