начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

апартамент в апартаментен хотел в София?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

апартамент в апартаментен хотел в София?

Мнениеот xorred » 09 Авг 2019, 08:27

Здравейте, пред покупка (предварителен договор) съм на апартамент в апартаментен хотел в София. Когато попитах инвеститора защо го пишат апартаментен хотел каза, че защото на мястото трябвало да има % обществени сгради и вместо да си прави сградата 40% апартаментен хотел за по-лесно я направил 100%. Според мен просто му излиза по-евтино да не прави достатъчно парко места, но това е друга тема.

Мен по-скоро ме интересува дали ще мога да го ползвам официално за основно жилище, дали ще трябва да плащам потенциално новия данък за апартамент хотелите ако е основно жилище, дали ще имам проблеми с чез и тн - той е готов да включи в договора това, че токът ми ще е битов, но доколко това важи като клауза в предварителен договор?

Общо взето, питането ми е какви са подводните камъни преди да се хвърля и да лапна въдицата. Нямам проблем с наемането на адвокат, просто вече ходих при един и той знаеше по темата точно толкова, колкото и аз.

Основното ми притеснение е, че при търсене в гугъл за "апартаментен хотел" излизат основно резултати по съдебни дела.
xorred
Младши потребител

Re: апартамент в апартаментен хотел в София?

Мнениеот estela_r » 10 Авг 2019, 18:02

Доколкото знам, апартаментите в апартаментните хотели не са самостоятелен обект на собственост, съответно не можете да си направите постоянна адресна регистрация на такъв имот.Тези апартаментни хотели са нежилищни сгради, а колкото до тока - той непременно ще е промишлен.Моят съвет е да бягате много, много бързо и да не се обръщате.Все пак не са свършили апартаментие в София, че да се ужилите с този.Приятен ден.
estela_r
Младши потребител

Re: апартамент в апартаментен хотел в София?

Мнениеот nixxx » 17 Ное 2019, 18:27

Здравейте.

Имате ли развитие по казуса, защото и аз съм в същата ситуация и се чудя как да действам.

Благодаря.
nixxx
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба