начало

Стефан Марчев ще се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет Стефан Марчев ще се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет

Собственост на имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Собственост на имот

Мнениеот ekstraboy » 20 Сеп 2013, 13:34

Добър ден, възможно ли е да разбера даден човек какво имущество притежава и дали изобщо притежава, понеже ми дължи една сума, която съм му дал през нотариус... но нещо се бави с връщането.
ekstraboy
Нов потребител

Re: Собственост на имот

Мнениеот bird_of_paradise » 20 Сеп 2013, 15:06

:roll: :) М,дам... за тези неща кредиторът се интересува преди, а не след даване на заемните средства.
Но, пък, как иначе ще помъдреем?

Начини ... има- от АВ можете да направите справка за притежаваното от него недвижимо имущество ( зем. земи пак са там), респективно ако да- какво и къде и до тук. Е, хайде- може да има вписан някой договор за аренда/наем, от където пък ще установите има ли той , сам вземания към трети лица.

На този етап няма как да разберете дали работи на трудов договор, нито дали има банков влог, а кеша е бързо ликвиден, каквото всъщност трябва да целите вие.

За МПС не мога да ви насоча, но мисля, че регистърът е публичен, ерго- може да установите от КАТ има ли такива движимости ( това изречение да се подложи на съмнение :idea: , защото както вече написах- не съм сигурна за публичността на регистъра).

Може да е съдружник, собственик на търговец, но по правило там нищо няма да излезе ( резултатите са следните- харчите пари, а вземането ви няма да бъде погасено от тук, въпреки усилията).
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител

Назад към Покупко-продажба