начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Моля за съвет

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за съвет

Мнениеот engcom_4 » 08 Дек 2009, 22:11

Здравейте!
Имам нужда от съвет.Проблемът ми е следния:
Баща ми иска да купи апартамент,който да остане за мен.Проблемът е,че той има втори брак и син от него.Аз съм омъжена и сега не можем да решим,как да купим апартамента,за да го опазим от съпружеска съсобственост.,т.е.Вариант 1 - директно на мое име,но става съсобственост или Вариант 2 - на негово име и да ми направи дарение.Но доколкото четох,дарение може да се отмени или оспори,нещо което ми се струва доста възможно.Също така имам още едно питане - при учредяване на право на ползване,то за кого се отнася-само за този,на когото е учредено или и за законовата му половинка.Честно казано аз съм за вариант 1,но баща ми има според мен неоснователни страхове.Мен ме страх пък от вариант 2.И още един въпрос-практически възможна ли е покупката на негово име и дарение още в същия ден?Или колко е максимално най-късия срок м/у двете.
Надявам се да не съм ви объркала много и предварително благодаря за мненията.
engcom_4
Нов потребител

Re: Моля за съвет

Мнениеот ivan_lawyer » 08 Дек 2009, 22:26

Можете да направите сделка с фирма (или трето лице) - тоест - на името на Ваша фирма (трето лице).

Дарението се оспорва поне до 1/4 от сделката.

Покупката на името на фирма (трето лице) е най-приемливо. После може да се направи ликвидация на фирмата (прехвърляне от трето лице) и плавно преминаване на собствеността.

Друг билярд е - бащата на фирма, фирмата на Вас, с дарение. Фирмата умира след дарението, прави й се ликвидация.

Или бащата на трето лице с продажба, третото лице - на Вас с дарение.

За да избегнете данъците след Нова година (не се знае дали ще е след 7 януари) можете да предлагате като цена някаква заместима стока.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Покупко-продажба