начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

Удостоверяван материален интерес

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Удостоверяван материален интерес

Мнениеот mari_s » 06 Ное 2009, 15:00

Имам следния въпрос: В нотариалния акт продажната цена е записана, примерно 10 000 лв. без ддс и дължимия върху тази данъчна основа ддс, в размер на 2 000 лв. - нотариусът коя сума трябва да запише като удостоверен материален интерес? Къде мога да го видя черно на бяло?
mari_s
Нов потребител

Re: Удостоверяван материален интерес

Мнениеот asrrr » 06 Ное 2009, 16:04

parvoto
asrrr
Нов потребител

Re: Удостоверяван материален интерес

Мнениеот mari_s » 06 Ное 2009, 16:13

И аз си мислех, че е първото и едва не ме изяде злата нотариуска, но ....Значи ако данъчната оценка е по-висока от продажната цена/ с ддс или не...все тая/, взима се по-високата - тоест данъчната оценка, която си мисля е данък, нали? в нея няма ддс.
Защо тогава ще пише 12 000 интерес, при положение, че цената е 10 000 без ддс?
Тъй като не съм юрист, моля някой компетентен, да ми каже, къде мога да прочета черно на бяло, коя сума - с ддс или без ддс е материалния интерес.
mari_s
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба