начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

грък иска да купи двор, къща и земеделска земя

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

грък иска да купи двор, къща и земеделска земя

Мнениеот anastasia17 » 22 Юли 2009, 13:33

Здравейте.
Предполагам, че ще получа отговор, че тази тема е обсъждана многократно, но все пак аз не съм юрист и малко се обърках от прочетените теми във форума. Ходих и при двама познати юристи, но получих различно мнение.
Става дума за следното: имам връзка с един мъж, който е грък. Сега желае да се премести в българия, но иска да купи двор, къща и земеделска земя. Въпросът ми е: може ли? Питам, защото единия юрист ми отговори, че за з.земя категорично не може до 7 години след влизането ни в ЕС, другия обаче каза, че може. Моля да ме ориентирате към коя институция да се обърна за отговор, т.к. вече от няколко агенции ни предлагат и з.земя.
Благодаря!!!
anastasia17
Нов потребител

Re: моля, помогнете!

Мнениеот sunrise » 22 Юли 2009, 13:58

Не вярвам юристи да са дали противоречиви становища.
Може да закупи земя , но не като физическо лице, а след като регистрира дружество в България , което ще е българско юридическо лице и няма проблем да закупи земя.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот boiko_62 » 22 Юли 2009, 14:33

регистрира фирма, която може да бъде ЕООД, ООД, ЕАД, АД или ЕТ и тогава на името на фирмата си може да купи земеделска земя. Може и да ги купи на Ваше име ако Ви има доверие
boiko_62
Потребител

Мнениеот sunrise » 24 Юли 2009, 10:45

boiko_62 написа:регистрира фирма, която може да бъде ЕООД, ООД, ЕАД, АД или ЕТ и тогава на името на фирмата си може да купи земеделска земя. Може и да ги купи на Ваше име ако Ви има доверие

Сигурен ли сте в това което сте написал, що се отнася до ЕТ-то?Защото съвсем не е така.
sunrise
Активен потребител

Назад към Покупко-продажба