начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Проблем с фактура

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем с фактура

Мнениеот jangoze » 26 Ное 2018, 19:22

Здравейте колеги , притежавам Фирма Не регистрирана по ДДС.Бях регистриран в една платформа за търговци ЕМ*Г (известна фирма за онлайн търговия)... Та , правиха ми реклама на продуктите , а аз продавах като в края на отчетният период(месечно) ми даваха фактура.Те са Румънска Фирма , но имат (или поне имаха) , ДДС Регистрация в БГ.Няколко месеца им заплащах фактурите с БГ ДДС номер в тях(като имаха начислено 20%ДДС) , като последните 2 месеца , ме изненадаха .Генерираха ми фактури с РУмънски ДДС номер , и 0 % ставка за плащане , в който случай аз трябва да си платя ДДС-то . А аз съм фирма не Рег по ДДС.Съответно ме поставиха под свършен факт , в момента имам 1 фактура чакам и 2ра , която виси.Аз не искам да се регистрирвам защото не е в мои интерес а и печалбите там са нищожни.Та сега как да процедирам като аз доброволно искам да платя фактурите , а не мога. ? Хем искам да съм коректен платец , хем могат да търсят отговорност от мен че не съм си платил ? Договор писмен нямам , само съгласия в техният сайт с няколко клика.
Та господа които сте навътре в нещата , какво мога аз да направя , за да съм коректен и какво те могат да направят аз ако не платя.
Благодаря Ви предварително.
jangoze
Нов потребител

Назад към Търговско право