начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

Майчинство, болничен и отпуск?..

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Майчинство, болничен и отпуск?..

Мнениеот crystal_clear » 30 Яну 2010, 11:27

Имам едно малко странно питане..

Преди седмица разбрах, че съм бременна :D
Таткото е военен в Германия и стигнахме до решението, че няма вече смисъл от постоянно летене и е най-добре и тримата да се установим там.

От 2007 работя и ме осигуряват на максималния доход (и съответно си плащам около 400 лева данъци всеки месец). Въпросът ми е, ще мога ли да си получавам майчинство 90% от 2000лв, което е осигурителния ми доход, ако взема неплатен отпуск от 4ти месец до самото раждане? Лекарката ми ме посъветва да изляза в непрекъснат болничен поради бременност, но чувам, че нямам право на въпросното майчинство 90% от осигурителния доход, а някаква сума от порядъка на 200 или 300 лева???

Много ще съм ви благодарна ако можете да ме посъветвате тук или на e-mail: [email protected] . Адски ми е объркано, а в края на краищата за прословутото 1800лв майчинство съм си плащала безумно високи данъци и осигуровки години...

Благодаря ви!
crystal_clear
Нов потребител

Назад към Данъчно право