начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

Данъчно облекчение за млади семейства

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Данъчно облекчение за млади семейства

Мнениеот megi2001 » 12 Яну 2010, 14:21

Здравейте,
възнамерявам да ползвам данъчно облекчение за млади семейства, но ме притеснява как данъчните ще изтълкуват следните обстоятелства:
1. кредитът е под формата на овърдрафт обезпечен с ипотека / 5г - без погасителен план/, който след изтичане на този период се преоформя с месечни погасителни вноски;
2. кредитът е с цел закупуване на жилище / ипотекирано + друг имот/, ремонт на същото и текущи нужди- възнамерявам да ползвам облекчение за цялата сума.
3. съпругът ми ще ползва данъчното облекчение, но е с постоянен адрес и адресна регистрация в провинцията, а жилището е в София / реално се живее в София/.
Дали имам шансове :roll:
megi2001
Нов потребител

Re: Данъчно облекчение за млади семейства

Мнениеот inspectora » 12 Яну 2010, 14:52

Всяко едно от трите обстоятелства е отделно и самостоятелно основание за отказ ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот megi2001 » 12 Яну 2010, 17:12

А като се има предвид, че:
1. кредитът е ипотечен / в закона не се уточнява в каква форма да е, доколкото разбирам изискването е да е ипотечен и той е такъв /
2. закупуването на жилището е с пари от кредита
3. съпругът ми е с регистрация в провинцията, но аз съм с постоянен адрес и адресна регистрация - адреса на жилището.
megi2001
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 12 Яну 2010, 18:04

Ами действайте тогава ... Защо ни питате ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот megi2001 » 12 Яну 2010, 18:35

За да разбера дали мисля в правилната посока ...
megi2001
Нов потребител

Назад към Данъчно право