начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Клиенти ме изнудиха

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Клиенти ме изнудиха

Мнениеот boyadzhiev77 » 02 Юли 2020, 12:11

Клиенти ме изнудиха да им върна капаро в размер на 500 лева, след като се отказаха от услугите ми. Техен близък ми се обади по телефона и ми каза, че ще ми се случи случка, ако не им платя. Имам свидетел, който чу разговора. Платих парите, защото се уплаших.

Цялата кореспонденция с клиентите е по мейл, като в последното ми писмо към тях ги моля да не ме тормозят и искам банкова сметка, за да преведа парите. Те ми връщат имейл с данните.

Прочетох закона - заплахата към мен не е убийство или нараняване... все едно даже не е заплаха - "ще ти се случи случка". Въпросните хора не са някакви мутри или нещо подобно. Явно просто аз съм страхлив. Но въпреки това продължавам да се чувствам притеснен и да ми е неприятно след случая.

Може ли някой да ми каже какво би било развитието на нещата, ако отида в полицията с разпечатка от кореспонденцията ни и подам жалба? Благодаря!
boyadzhiev77
Нов потребител

Re: Клиенти ме изнудиха

Мнениеот ivan_lawyer » 02 Юли 2020, 20:04

Дуков - Георгиев - Прокуратурата на Р.Б., делото е за - на Общо събрание на входа Дуков изблъсква Георгиев от площадката - с думите - "Ще те убия, какъв си ти бе", на тази база Дуков го осъдиха и то много спретнато - сега - зависи от ситуацията - но си вървят нещата.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: Клиенти ме изнудиха

Мнениеот ivanov_p » 04 Юли 2020, 14:25

Може да си искате парите обратно, като се позовете на заплахата, но сумата е малка за да влизате в приключения по съдилища, а и не е сигурно какво ще реши съдията.
ivanov_p
Активен потребител

Назад към Наказателно право