начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Забрана за напускане на държавата?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Забрана за напускане на държавата?

Мнениеот neo8381 » 19 Юни 2018, 12:34

Здравейте искам да попитам понеже се водя като обвиняем делото още не е вкарано от 4 месеца в съда обаче имам тази забрана за напускане на страната. С две думи чисто съдебно минало без нарушения съм до сега ! Става въпрос че съм обвинен в обсебване и рекет! С тези обвинения ме накараха да подпиша и тази забрана .. Та въпроса ми е мога ли да пътувам в европа по сухоземен пътища? не става въпроса да избягам и да се укривам просто работата ми е свързана с чужбина и в момента съм в застой... Искам да пътувам в страни членки на ЕС. Мярката ми за неотклонение е подписка! Също ако отида на някоя граница и се пробвам да мина а не ме пуснат могат ли да ме задържат или каква е процедурата въобще понеже ми пречи адски много те за това ми я сложиха де в друга тема има разискано всичко е направено срещу подкуп да се направи максимално да ми е гадно но това е друга тема ...Благодаря
neo8381
Младши потребител

Re: Забрана за напускане на държавата?

Мнениеот svegrigorov » 20 Юни 2018, 10:32

На границата няма да ти позволят да напуснеш страната.

Можеш да направиш писмено искане до прокурора, да ти бъде разрешено да напуснеш държавата за определен срок. Трябва добре да се мотивираш. В 3-дневен срок трябва да ти бъде отговорено и евентуален отказ можеш да обжалваш пред съда.
svegrigorov
Потребител

Назад към Наказателно право