начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

имам кръвно 175-185/90-120 може ли да отложат делото за това

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

имам кръвно 175-185/90-120 може ли да отложат делото за това

Мнениеот allroy » 01 Юли 2014, 17:51

Как може да се отложи дело по чл.343b ал.2?
allroy
Младши потребител

Re: Спешен въпрос!!

Мнениеот allroy » 01 Юли 2014, 19:10

Добре по просто,имам кръвно 175-185/90-120 постоянно подържано и съм на медикаменти,много ми е зле,може ли да ми отложат делото за това?
allroy
Младши потребител

Мнениеот jorko_gt » 01 Юли 2014, 20:11

Е, не е по темата, ама предвид заглавието и другата тема viewtopic.php?f=13&t=58202, в качеството на какъв си в това дело?
jorko_gt
Потребител

Мнениеот jasta13 » 01 Юли 2014, 21:31

Да, а га пи, нямаше високо кръвно!!!
Колко още избити по пътищата хора, трябва да има, заради такива "болни"?!
alea jasta est
jasta13
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 01 Юли 2014, 22:24

С постоянно 185/120, си за спешен прием в реанимационно отделение на най-близката кардиология!

В този форум е пълно с "един приятел", "един близък", "един познат", братя също не липсват....
Ако питащият наистина е брат на онзи, за когото разказва в онази тема, а не визира себе си, просто го разбирам. Само че колкото и да шиканира делото и да отлага, мандалото ще лопне! По-добре сега, докато братът (да приемем че има такъв), все още е жив, здрав (не за дълго с това пиене), и докато не е пратил някой невинен на онзи свят или в инвалидна количка.
Не знам доколко е работоспособен "братът", но явно и там където работи като "професионален шофьор" контролът е ... майка плаче ...
За всички ще е по-добре да спре да кара МПС-та, или да спре да пие :? ... Второто, за съжаление, не съм го виждал да се случва (но пък познавам доста наркомани спрели с г*вната!). Това, със спирането на пиенето, от скромен опит, е илюзия...
... такива неща ...
:arrow:
https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... =2&theater
ПРЕД НАЙ-ВАЖНИТЕ ПЪТИЩА НЯМА УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ ...
http://vbox7.com/play:7d23a9b5&r=emb :D

Простичко е: http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот street » 01 Юли 2014, 23:59

Явно наистина ти си пил , а не брат ти! Смешно ми е като видя някой как пита за себе си сякаш за някой друг! Тук е пълно с юристи, които всеки ден се срещат с подобни лъжи и могат да разберат веднага дали някой лъже макар и във форума.
Ами пробвай да го отложиш , отложи го с някоя фалшива бележка и след това ще имаш още някое дело за документно престъпление и този който ти е написал бележката също!!! Отложи го и тъкмо ще ядосаш съда и прокурора ,щото те трева не пасат , ама изобщо! и тогава не условна и пробация , ами някоя ефективна ще ти изпраскат накрая! лежи ли ти се а? Щото както си съден, ако се правиш на тарикат , може и това да последва - в съда и прокуратурата не работят слабоумници и там не е пазар и магазин да се тарикатиш и пазариш!
Аман от тарикатлъци! Искаш съвет беше ти даден - безплатно , сега почваш да тарикатееш, явно си заслужаваш присъдата! Аз ако съм един съдия и ми направиш подобен номер , смятай че ще имаш поне 4 месеца ефективна!
Аватар
street
Потребител

Мнениеот allroy » 02 Юли 2014, 00:53

нарочно го писах в отделна тема,не става въпрос за мен,проблема е там че излезе много добър вариант с един познат но трябва да се отложи защото ще се сменя адвоката а делото е насрочено за утре,а човека каза че се има с прокурора..и така,със какъв документ може да се отложи и кога трябва да се представи на съда?
allroy
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 02 Юли 2014, 07:45

Вижте, намесвам се и тук, защото ме удивява настоятелността Ви да избегнете наказанието, което е невъзможно.
"Добрият вариант", ако наистина е толкова добър, щеше да Ви даде съвет как да го отложите. И какво като познава прокурара? И аз познавам всички съдии и прокурори в района, ама това не значи,че съм абонирана да печеля дела.Освен това решението го дава съдията, а не прокурора, ако той не е съгласен,може и да не одобри изобщо споразумението. Отделно има някакво разминаване:хем делото Ви вече в съда, хем пък сега ще разпитват за първи път свидетел.Или скривате част от истината, или имате някаква собствена представа за наказателния процес.
Иначе такива, дето се имат с този и онзи,най-много проблеми създават на клиентите си.
И тъй като тук пишат предимно практикуващи юристи:адвокати,съдии и т.н., въпреки ширещото се мнение, ние не сме потенциални престъпници и не очаквайте да Ви се даде съвет как да заобиколите закона.
Апропо, в действията Ви и по тази ,и по другата тема виждам потенциално извършване на престъпления, така че внимавайте.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот allroy » 02 Юли 2014, 11:10

Прокурора му предлага споразумение което го устройва,...но си мисля ,дали не е капан,прокурорите лъжат ли само и сами да те привикат в съда дори и на носилка и да ти го сложат 2 ката, ???брат ми ще си понесе наказанието но има желание да се лекува,ако присъдата е ефективна няма как да се оправи,алкохолизма е много сложен казус,който изисква рехабилитация срещи с психолози групова индивидуална терапия,подкрепа от роднини,необходим период от минимум 28 седмици в резидентната програма и 12 седмици ресоциализация.
не виждам в затвора как ще стане тази работа!!!!
allroy
Младши потребител

Мнениеот bludniq_sin » 02 Юли 2014, 16:53

Не бях писал до момента, но да драсна нещо, което забелязах :) В първата си тема казвате
п.п.2 той е дългогодишен професионален шофьор само с тези 2 нарушения.
, след което и тук и там се споменава алкохолизъм и клиника - самият факт, че е професионален шофьор и в същото време алкохолик показва изключително високата обществена опасност от деянието му. Нали разбирате, че този човек явно често е на път, явно злоупотребява (1.56 и след това над 1.2 не е никак малка концентрация) и явно не счита за необходимо да спре едно от двете - или да спре да е професионален шофьор или да спре алкохола (както казаха другите това си е трудна работа). Напълно безотговорното му поведение убезателно ТРЯБВА да доведе до негативни последици за него, защото в противен случай ако сключи споразумение и мине без адекватно наказание не мисля, че брат ви ще оцени това и не мисля, че ще се мотивира да преустанови практиката да пие и да кара.
А като приложим елементарни правила за оценка на риска и разсъждаваме трезво се стига до следното заключение: Всеки който шофира трябва да знае, че не е въпрос дали някога ще участва в някакво ПТП (било то паркинг щета, било то нещо по-тежко недай Боже), а въпросът е кога това ще се случи. Колкото по-често шофира човек, толкова рискът да участва в ПТП е по-голям, т.е това "кога" при него теоретично е по-близко отколкото за шофьорите, които карат по-рядко (повтарям - теоретично). Т.е теоретично въпрос на време е брат ви да причини (дори и да не причини ако е пил той ще е виновен) ПТП и тогава вече според резултата ще има много по-сериозни проблеми.
П.С - като казвам "теоретично" имайте предвид, че банките въз основа на това "теоретично" определят застрахователните си премии и тн., а всички знаем, че когато стане дума за техните пари банките не обичат да рискуват. т.е макар да е теоретично практиката и жовотът са доказали, че има логика това да е така.
Moral und Gerechtigkeit haben nichts mit Rechtswissenschaft zu tun.
bludniq_sin
Потребител

Мнениеот Pause » 02 Юли 2014, 19:12

Извинявайте за любопитството, но брат ви с каква алкохолна концентрация шофираше установена с протокол за химическата експертиза или след проверка на дрегер. Мисля ,че въпросът е съществен ,а не съпричастен.
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот allroy » 03 Юли 2014, 00:44

1.37
allroy
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 03 Юли 2014, 01:22

:)
(Pause, задръж малко)

...1,37 - на кръв, или на духане ? :!:

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот allroy » 03 Юли 2014, 06:47

doc03 написа::)
(Pause, задръж малко)

...1,37 - на кръв, или на духане ? :!:

кръв,на дрегера е била 1,60
allroy
Младши потребител

Мнениеот doc03 » 03 Юли 2014, 20:52

Pause, разбра ли сега?
Че и аз искам да разбера, давай нататък!
:)

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот Pause » 03 Юли 2014, 22:24

Освен,да се одпори протокола и да се повдигне въпроса дали наистина е пил и управлявал МПС.В какво здлавословно състояние се е намирал има и хапчета ,предизвикващи същият ефект изключващ умисъла разкриващ субекнивната страна на зеянието например с една експертиза би се отложило делото.Не одобрявам споразумението понеже се добл2жава до формалната истина в процеса,избора си е на прокулора и съгласието на обвиняемият въпреки ,че така се редуцира наказанието . Извинявам се за правописа ама от тела се пише трудно понеже клавиатулата м2брира. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 04 Юли 2014, 01:24

Няма хапчета, предизвикващи ефект от 1,37 ! Няма хапчета, предизвикващи и 0,37 !
Има два сиропа, но, за да се достигне тази стойност, трябва да е изпил 8-10 шишета, поради което съответно ще е в токсикологията (заради другите съставки), не в колата.
От 5 до 30 грама алкохол (или чаша вино), освен че работи като антикоагулант, действа и съдоразширяващо, но за 1,37 трябва да се изпият поне 20 такива дози наведнъж ... така че ...
Не ФърФи !

Абе що се гърчите и извивате като червеи, вместо да си изсърбате надробеното? Още малко и ще излезе, че е пътувал към някоя клиника ... да се лекува, и тъпаците взели, че го спрели ...
И защо трябва да чака да мине делото, за да започне с лечението?

Аватар
doc03
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 04 Юли 2014, 08:11

Защото предполагам, че лечение няма да има, това е за пред съда и прокурора. Фактът, че това се случва за втори път говори, че така наричаната "индивидуална превенция" при този извършител не върши работа.
Интересна ми е психологията на българина обаче:Той е извършил престъпление, при това повторно, но се подозират прокурорите, съда и който се сетите в заговор срещу него,един вид жертва на системата. Това са индикации според мен за твърде ниско правосъзнание.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот doc03 » 04 Юли 2014, 16:53

sunrise написа:... Това са индикации според мен за твърде ниско правосъзнание.

А според мен индикира липса на каквото и да е съзнание.
Пиещият професионален шофьор, както и питащият (ако са различни лица), и ако отговорят честно, ще излезе, че изобщо не считат че да караш кола пиян е престъпление. Не знам и дали изобщо го считат за нарушение, предвид всичко, което прочетох из темите, свързани с въпросния случай. Дори видиш ли, са имали наглостта да го тестват минута след като си е допил бирата (значи вече е бил в колата!), и с това намеква, че ето от там са промилите!
Да, вярно е, че в момента има доста шофьори, които, дори и трезви като краставичка са може би по-опасни от "брата" така както е с 1,37, но въпросът е в това, че пиещите каращи изобщо нямат съзнанието, че са обществено опасни.
Пиян с автомобил, пиян с пистолет (пушка), пиян в трактора, пиян на електрокара, пиян в крана, ... това се случва стотици пъти, ежедневно, но на никого не му пука. Дори се говореше за декриминализиране на карането в нетрезво състояние.
По мое мнение, дори и да лежи, въпросният брат изобщо няма да престане с алкохола, а поради това няма да престане да кара пил ...

П.П. Така и не разбрах отлагането за какво е ... Абсолютната давност няма да я достигнете, че да прекратят ...

Аватар
doc03
Активен потребител

Re: имам кръвно 175-185/90-120 може ли да отложат делото за

Мнениеот ivanov_p » 04 Юли 2014, 18:16

allroy,
Предполагам, че си още млад, следователно глупав и мислиш, че с отлагане може да направиш нещо. Не си спомням как точно съм се държал навремето, вероятно като тебе, но сега като ми се обядят да отида за нещо в следствието или районното след две седмици, казвам, че ще пътувам и ако не отида още утре ще ме видят след 6 месеца. А мен не ме викат на печено агне. Ако отложа няма да спечеля нищо, а ще го мисля две седмици, по-добре да минава веднага.
От друга страна гледай на това, което прави държавата срещу теб или брат ти, като на манна небесна и благославяй Бог, че ще ви сдавят набързо и ще се отървете от голяма беля, защото който търси намира, а вие определено търсите белята активно, настойчиво, хвърляйки всички усилия и средства за да я намерите. Сега се искат промени в НК, където такива като вас да се наказват с по 15-20 години. Не ги одобрявам, но познавам добре свирепата и жестока природа на дивото ни азиатско племе и съм сигурен, че ще ги приемат. Това означава, ти или брат ти, да дарите един апартамент на съда ако ви осъди на 1-2 години, удари ви по 100 тояги и ви вземе книжката за следващите 3 поколения, защото иначе ви чакат 20 години и грехът от убийството на невинни, пряко свързан с пържене в ада.
ivanov_p
Активен потребител

Следваща

Назад към Наказателно право