начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Кой трябва да те потърси и кога? След решение от съдия

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Кой трябва да те потърси и кога? След решение от съдия

Мнениеот bestman » 16 Сеп 2012, 16:07

Здравейте, имах дело, което беше някъде около средата на месец Февруари 2012г.
Делото приключи с глоба, която не съм платил.

Преди 2 -3 дена се обади адвоката ми, който ми съобщи, че прокуратурата е направила протест на решението на съда и трябва да отида до районното полицейско управление, за да взема документите и да му ги занеса.
Попитах дали е възможно да има протест, при положение, че са минали вече повече от 6 месеца, а адвокатът ми каза, че протестът е от Март месец 2012г. , но е получил "известието" чак сега.

Въпросите ми са:
1.Защо трябва да ходя в полицията, да получавам документи при положение, че делото е минало един път през съд ?
2. Възможно ли е като отида в полицията да взема тези въпросни документи, да ме задържат за 24 или 72 часа?
3. Как така никой не е разбрал за този протест 7 месеца и изведнъж се разбира, че има такъв?

Благодаря Ви предварително и извинявайте за натоварването, което Ви създавам!
bestman
Потребител

Re: Кой трябва да те потърси и кога? След решение от съдия

Мнениеот nk7702n » 16 Сеп 2012, 16:16

Странна работа, и от кога тръгнаха подсъдимите да си взимат документите от полицията и да ги носят на защитниците? Ами, ако ги изгубят някъде по трасето? :lol: :roll:
Последна промяна nk7702n на 16 Сеп 2012, 16:21, променена общо 1 път
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 16 Сеп 2012, 16:17

Делото в полицията ли се води , че да взимаш документите от там? :lol: :lol:
Не могат да те арестуват-няма основание.
По третия въпрос , никой не може да ти отговори без да види самото дело.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот bestman » 16 Сеп 2012, 16:34

Ами делото е ясно, че не се води в полицията, щом е минало през съд, значи досъдебното производство е приключило и логиката е да получа документи от СРС или СРП.

Адвоката ме праща в полицията, защото му се били обадили от там.
Притеснява ме факта, че не получавам писмо от СРС или СРП, а трябва да отида да си взема "нещо" от полицията.
Относно задържането - добре, нямат основание за какво, но ако са върнали делото за досъбиране на доказателства, имат ли право да ми изменят мярката от "подписка" на "задържане под стража" ?
bestman
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 16 Сеп 2012, 16:59

:D Най-вероятно не са те намерили да ти връчат препис от протеста/призовката и затова съдът е разпоредил да ти се връчи чрез полицията.Друго логично обяснение няма.Никакви други документи не е възможно да се намират в полицията.Всички други въпроси трябва и е длъжен да отговори колегата , все пак нали за това му се плаща.

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот bestman » 16 Сеп 2012, 17:00

Добре, благодаря Ви за адекватният отговор! Моята логика беше същата, но все пак...

Последният ми въпрос е : какво ще стане, ако не отида да взема документите от полицията? Аз нямам призовка, нямам нищо, не знам и кого да търся, когато отида там?
Какво могат да направят и ще направят полицайте?
bestman
Потребител

Мнениеот nk7702n » 16 Сеп 2012, 22:30

bestman написа:Добре, благодаря Ви за адекватният отговор! Моята логика беше същата, но все пак...

Последният ми въпрос е : какво ще стане, ако не отида да взема документите от полицията? Аз нямам призовка, нямам нищо, не знам и кого да търся, когато отида там?
Какво могат да направят и ще направят полицайте?

Ами, не виждам някакъв повод за притеснения от Ваша страна. Като отидете на портала, просто ще попитате кой служител се занимава с връчване на призовки и ще Ви упътят откъде да си вземете документа след представяне на лична карта.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Наказателно право