Здравейте,
Имам въпрос относно следния казус.
Миналата година бях в затвор в Германия- следствения арест за 4 месеца и половина. Мина делото и бях освободен да се прибера в България като получих условна присъда от 1 година и 9 месеца.
Вчера (една година след всичко това, когато се бях успокойл и се радвам на живота си), на адрес на когото не живея по лични документи получих писмо, че трябва в срок от 2 седмици да заплатя 1881 евро разходи по делото и адвокати.
Нямах личен адвокат, а служебен защитник, за който пише, че трябва да заплата 1500 евро,
такси по делото 360 евро и някакви други такси.
Значи аз нямам тази възможност- първо. Второ аз съм пенсионер по болест.
Въпросът ми е:
Ако не заплатя тази сума какво могат да ми направат след като съм в България?
Имам ли право да стъпвам в Германия или ако отида и ме видят ще ме затворят докато не си изплата дълга към тях?
- Дата и час: 26 Ное 2024, 06:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Осъден в чужбина- трябва ли да заплащам такси...???
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Осъден в чужбина- трябва ли да заплащам такси...???
Много моля някой да даде компетентно мнение по въпроса. Притеснен съм защото условната все още е в сила, а дори и да изтече, има доста време докато мине изпитателния срок. Писах до какви ли не институции в Гермния, но никой не ме удостоява с внимание- поне да обясни какво ще стане ако аз не успея в срок да намера сумата.
- dillinja
- Нов потребител
Re: Осъден в чужбина- трябва ли да заплащам такси...???
Карал съм стаж в Германия и адвокати са ми казвали, че в определени хипотези, ако не си платиш дължима глоба, лежиш Краткосрочно, но все пак няколко месеца могат да те тикнат в тюрмата. Екстрадиция чак да предприемат за такова нещо от Германия ме съмнява. Не съществува правен проблем обаче да ти образуват изпълнително дело в България за това вземане, ако им се занимава.
Право да стъпваш в Германия имаш, но дали ще те затворят, ако не си платиш глобата и евентуално дали ще вземат предвид обстоятелството, че сте пенсионер по болест, това може да ти го каже само юрист, учил в Германия.
Право да стъпваш в Германия имаш, но дали ще те затворят, ако не си платиш глобата и евентуално дали ще вземат предвид обстоятелството, че сте пенсионер по болест, това може да ти го каже само юрист, учил в Германия.
- chadel
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|