начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Проблем с пробация

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Проблем с пробация

Мнениеот ivva88 » 05 Сеп 2012, 08:42

Здравейте! Осъдена съм на пробация 6 месеца. Когато ме осъдиха адреса на който живея беше в София - и постоянен, временен и т.н. Явих се където трябва при пробационните в 3-дневен срок, обясних им, че на практика не живея в София и искам да се подписвам в друг град. Казаха ми да си сменя адреса по местоживеене с жълта бланка - направих го. При пробационните в София подадох молба да ми преместят изпълнинето на присъдата в другия град, подадох коректен адрес и два телефона за връзка и зачаках някой да ме потърси. Мина обаче месец без никой да се свърже с мен и започвам да се притеснявам. Има ли някакъв срок в който да става това прехвърляне??? Пробацията от кой момент започва да тече - от когато започна да се подписвам, или от когато съм се появила при пробационните в София, или от когато ми е излязла присъдата? Притеснявам се да ида на място да питам, да не реши някой заради някаква административна грешка да ме арестува или пък да си остана осъждана цял живот заради загубена молба...............? Моля ви за сериозен отговор.
ivva88
Нов потребител

Re: Проблем с пробация

Мнениеот nk7702n » 07 Сеп 2012, 12:06

ivva88 написа:Здравейте! Осъдена съм на пробация 6 месеца. Когато ме осъдиха адреса на който живея беше в София - и постоянен, временен и т.н. Явих се където трябва при пробационните в 3-дневен срок, обясних им, че на практика не живея в София и искам да се подписвам в друг град. Казаха ми да си сменя адреса по местоживеене с жълта бланка - направих го. При пробационните в София подадох молба да ми преместят изпълнинето на присъдата в другия град, подадох коректен адрес и два телефона за връзка и зачаках някой да ме потърси. Мина обаче месец без никой да се свърже с мен и започвам да се притеснявам. Има ли някакъв срок в който да става това прехвърляне??? Пробацията от кой момент започва да тече - от когато започна да се подписвам, или от когато съм се появила при пробационните в София, или от когато ми е излязла присъдата? Притеснявам се да ида на място да питам, да не реши някой заради някаква административна грешка да ме арестува или пък да си остана осъждана цял живот заради загубена молба...............? Моля ви за сериозен отговор.

И аз съм на мнение, че човек трябва активно да търси информация - на място в съответната пробационна служба по адреса, който е вписан в съдебното решение, ако не Ви е възможно там - на новия адрес / ако вече живеете там/.
nk7702n
Старши потребител

Назад към Наказателно право