- Дата и час: 26 Ное 2024, 08:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Чл.309 ал.1 ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Чл.309 ал.1 ?
Здравейте! Някой може ли да ми отговори, дали е престъпление, това че съм разписал хазяина си със неговото знание на договора за наем? Условията по договора са изпълнени на 100 %.
- tankata
- Нов потребител
Re: Чл.309 ал.1 ?
В случая ще се приложи чл.9 ал.2 НК.
Чл. 9. (2) Не е престъпно деянието, което макар формално и да осъществява признаците на предвидено в закона престъпление, поради своята малозначителност не е общественоопасно или неговата обществена опасност е явно незначителна.
Разбира се това за теория , едва ли някой ще сигнализира прокуратурата , след като няма спорове.
Чл. 9. (2) Не е престъпно деянието, което макар формално и да осъществява признаците на предвидено в закона престъпление, поради своята малозначителност не е общественоопасно или неговата обществена опасност е явно незначителна.
Разбира се това за теория , едва ли някой ще сигнализира прокуратурата , след като няма спорове.
- REVOLUTION
- Активен потребител
ЗАКОН ЗА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА И ДОГОВОРИТЕ
Чл. 36. Едно лице може да представлява друго по разпоредба на закона или по волята на представлявания.
Последиците от правните действия, които представителят извършва, възникват направо за представлявания.
Чл. 37. (Изм. - ДВ, бр. 59 от 2007 г., в сила от 01.03.2008 г.) Упълномощаването за сключване на договори, за които законът изисква особена форма, трябва да бъде дадено в същата форма; но ако договорът трябва да бъде сключен в нотариална форма, упълномощаването може да бъде направено и писмено с нотариално удостоверяване на подписа и съдържанието, извършени едновременно.
В моя случай този закон важи ли?
Чл. 36. Едно лице може да представлява друго по разпоредба на закона или по волята на представлявания.
Последиците от правните действия, които представителят извършва, възникват направо за представлявания.
Чл. 37. (Изм. - ДВ, бр. 59 от 2007 г., в сила от 01.03.2008 г.) Упълномощаването за сключване на договори, за които законът изисква особена форма, трябва да бъде дадено в същата форма; но ако договорът трябва да бъде сключен в нотариална форма, упълномощаването може да бъде направено и писмено с нотариално удостоверяване на подписа и съдържанието, извършени едновременно.
- tankata
- Нов потребител
tankata написа:ЗАКОН ЗА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА И ДОГОВОРИТЕ
А Вие отбелязахте ли , че се подписвате като пълномощник на хазяина?
- REVOLUTION
- Активен потребител
Не съм посочил в договора, че съм упълномощен, но хазяина потвърждава, че знае. Да добавя само, че договора е в най-обикновена форма и не е нотариално заверен.
- tankata
- Нов потребител
tankata написа:Не съм посочил в договора, че съм упълномощен, но хазяина потвърждава, че знае. Да добавя само, че договора е в най-обикновена форма и не е нотариално заверен.
Ами няма проблем , не виждам какво се притесняваш.
- REVOLUTION
- Активен потребител
REVOLUTION написа: А Вие отбелязахте ли , че се подписвате като пълномощник на хазяина?
По интересното е наемодателят дали има екземпляр от този договор, така щото от там може да тръгнат изненадите.
- Гост.
- Старши потребител
Дано хазаинът е добросъвестен и не лъже; иначе при тези факти няма проблем от наказателноправна страна, но на мен ми е интересна гражданскоправната част - за чий хикс му е на наемателя такъв договор, който НЕ е подписан от другата страна.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
portokal написа:Дно на мен ми е интересна гражданскоправната част - за чий хикс му е на наемателя такъв договор, който НЕ е подписан от другата страна.
Аз само да попитам този "хикс" кЪк да го тълкуваме? Явно е някакво неизвестно
- svettoslav
- Активен потребител
Именно, де - хикс е неизвестното, отговорът, който се търси.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
И аз тъй си помислих,ама викъм пак да питам.Може да е някой "Х"амстер примерно.Пази са дан` тъ уапи.
- svettoslav
- Активен потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|