начало

Почина Благовест Пунев Почина Благовест Пунев

Престъпление от общ характер - пробация

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Престъпление от общ характер - пробация

Мнениеот jetly9 » 21 Мар 2012, 20:46

Здравейте, от доста време търся отговор на следния проблем (поправете ме, ако го задавам грешно или некоректно, но не съм юрист) - изтърпях лека пробация от 6 месеца преди 5 години и сега се опитвам да подам документи в МВР, но там пише, че кандидатите не трябва да се осъждани на престъпление от общ характер. Въпросът ми е следния - има ли някаква връзка пробацията с престъплението от общ характер или има връзка с това, което съм извършил? Мога ли да кандидатствам в МВР или не? Осъден съм на това, че изпотроших на един много лош човек имущество за 82 лв., когато бях на 18 години. Благодаря ви предварително!
jetly9
Нов потребител

Re: Престъпление от общ характер - пробация

Мнениеот nk7702n » 21 Мар 2012, 22:32

jetly9 написа:Здравейте, от доста време търся отговор на следния проблем (поправете ме, ако го задавам грешно или некоректно, но не съм юрист) - изтърпях лека пробация от 6 месеца преди 5 години и сега се опитвам да подам документи в МВР, но там пише, че кандидатите не трябва да се осъждани на престъпление от общ характер. Въпросът ми е следния - има ли някаква връзка пробацията с престъплението от общ характер или има връзка с това, което съм извършил? Мога ли да кандидатствам в МВР или не? Осъден съм на това, че изпотроших на един много лош човек имущество за 82 лв., когато бях на 18 години. Благодаря ви предварително!

От болднатото следва, че не е трябвало да изпотрошавате имуществото на човека, независимо, че е много лош! Извършил се престъпление от общ характер и Ви е наложено за него наказание пробация.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот kuzdov » 22 Мар 2012, 09:06

Не можеш. Едно от изискванията е кандидатът да не е осъждан за престъпление от ОХ, независимо от наложеното наказание и реабилитацията.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Мнениеот jetly9 » 22 Мар 2012, 15:14

И това глупаво провинение и то на човек, който си заслужава десеторно повече, ще ми виси цял живот...?
Не мога ли да го обжалвам това решение на съда или е минало много време, според мен не е честно. Как мога да го махна?
jetly9
Нов потребител

Мнениеот kuzdov » 29 Мар 2012, 11:21

Не можеш. При проучване за работа като държавен служител винаги ще ти излиза. Може и тоя, на който си потрошил имуществото да е бил истински гадняр, но не е работа на обикновения гражданин да произнася и изпълнява присъди.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
kuzdov
Потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 29 Мар 2012, 13:18

jetly9 написа:Здравейте, от доста време търся отговор на следния проблем (поправете ме, ако го задавам грешно или некоректно, но не съм юрист) - изтърпях лека пробация от 6 месеца преди 5 години и сега се опитвам да подам документи в МВР, но там пише, че кандидатите не трябва да се осъждани на престъпление от общ характер. Въпросът ми е следния - има ли някаква връзка пробацията с престъплението от общ характер или има връзка с това, което съм извършил? Мога ли да кандидатствам в МВР или не? Осъден съм на това, че изпотроших на един много лош човек имущество за 82 лв., когато бях на 18 години. Благодаря ви предварително!

За работа в МВР, НЕможеш да кандидатстваш (съгл. ЗМВР)!

Да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, независимо от реабилитацията или не са освободени от наказателна отговорност за извършено умишлено престъпление от общ характер с налагане на административно наказание по чл. 78а от Наказателния кодекс.
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Назад към Наказателно право