начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Какъв е реда при МН Домашен арест

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какъв е реда при МН Домашен арест

Мнениеот chinchilla » 16 Юли 2011, 21:39

Добра вечер , интересно ми е ,не само ,ами и нужно , как е уреден престоят на открито ,когато МН е Довашен арест ? Тоест ,идва районния инспектор и те разхожда като кученце ,или в определен от някоя от двете страни час има право да щъкаш до магазина примерно ?
snooker, chinchillas, STARGATE & Alfa Romeo
Аватар
chinchilla
Потребител

Re: Какъв е реда при МН Домашен арест

Мнениеот doxa » 17 Юли 2011, 13:18

Здравейте,
Мярката домашен арест се състои се в забрана на Обв да напуска жилището си без разрешение на съответния орган (т.е. съдът). Обв може да напуска жилището само с разрешението на съда.
Под „жилище” следва да се разбира този самостоятелно обособен обект за живеене, който се ползва от обитателя му. Това са апартамента, гарсониерата и др., но не и общите части на сградата- вход, коридор, стълбища и др. Така, Обв изпълнява мярката, ако не напуска индивидуалните предели на жилището, което обитава.
Какви са тези магазини и разходки. Още повече, от къде ви хрумна, че някой ще ви наглежда и разхожда, когато имате нужда от разходка или тоалетна, а може и на море да ви закарат, то в тези жеги...:) :)
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот chinchilla » 17 Юли 2011, 13:37

Както разбрах ,това е МН задържане под стража ,Домашния арест се приспада като изтърпяно наказание,ако се стигне до присъда. Затова по пътя на логиката ,би следвало както е и при МН Задържане под стража ,арестанта да има не по-малко от един час на ден престой на открито (както е по ППЗИНЗС) Затова питам , какъв е реда на изпълнение на въпросния престой на открито
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот glubomirov » 17 Юли 2011, 16:42

Няма такъв ред.
Това не е евангелието, та всеки да го чете както му изнася.
Някои хитреци си взимат разрешение да ходят на лекар през ден, или когато им е нужно и си правят каквото си искат. Но по-добре не, щото като те спрат и те проверят, в един момент се оказва, че докторът е всеки ден в различна точка на града и... тогава може да се стигне и до промяна на мярката
glubomirov
Потребител

Мнениеот chinchilla » 17 Юли 2011, 17:10

Ясно ,благодаря за разяснението. Това с лекаря е според мен поне тъпотия. Колкото по- малко се хитрува и са ясни отношенията ,толкова по-добре е....поне това е мое мнение. А и какво да правя на вън ,след като вкъщи идват всички ,включително куриери ,еконт ,пратки ди ейдж ел,мъниграм, и така нататък . Пък ,който иска да ме види ,е винаги добре дошъл . Така и така в тази жега не е за ходене по улиците ::))
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот doxa » 18 Юли 2011, 12:23

...Правилно... :D
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот chinchilla » 18 Юли 2011, 12:40

Днес си говорихме с приятелката ми ,с която живеем заедно , добре де аджеба , ако си Домашен арест ,живееш сам и няма кой да ти пълни хладилника ,как става номера ? Този въпрос ми е мн любопитен. Не мисля ,че е възможно да пазаруваш хран стоки с куриер ,или да ядеш само ресторантьорска храна

П.П. Преди малко дойде и районната инспекторка ,за да и се подпиша и да установи ,че съм намерен на адреса. Тя е голям пич ,разбираме се с нея добре и обясних ,че тъй като нямам домофон вкъщи ( инсталирал съм камера за наблюдение) ,няма кой да и отвори входната врата . Оставих и телефона си ,когато е пред входа ,да клипва ,за да и отварям ,но когато я попитах за пазаруването и ,ако няма кой да пазарува вместо мен,какво се прави ,тя също не знаеше как се процедира в подобен случай.
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот eliana » 18 Юли 2011, 18:11

В такъв случай не си за домашен арест , приятелю.Връщаш се в панделата. И чакаш по-добри времена, когато ще те пуснат под гаранция. :) щом живеете заедно....приятелката може да пазарува,но вместо теб не може да отиде на зъболекар например. :D
eliana
Потребител

Мнениеот chinchilla » 19 Юли 2011, 00:45

eliana написа:В такъв случай не си за домашен арест , приятелю.Връщаш се в панделата. И чакаш по-добри времена, когато ще те пуснат под гаранция. :) щом живеете заедно....приятелката може да пазарува,но вместо теб не може да отиде на зъболекар например. :D

В какъв случай ? Не те разбрах и,не асимилирам може би правилно думите ти . Питам принципно ,как се процедира а не визирам себе си (на мен има кой да ми пазарува)
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот eliana » 19 Юли 2011, 09:34

не може да се напуска дома. отидеш ли до магазина и не те открият в къщи мярката ще се измени в ЗС.
дори на лекар ако искаш да отидеш- с разрешение на прокурора, тоест домашният арест не е подходящ за самотни хора
eliana
Потребител

Мнениеот chinchilla » 19 Юли 2011, 11:25

eliana написа:не може да се напуска дома. отидеш ли до магазина и не те открият в къщи мярката ще се измени в ЗС.
дори на лекар ако искаш да отидеш- с разрешение на прокурора, тоест домашният арест не е подходящ за самотни хора

Разбрах . Хах,то си било цял сапунен роман с този домашен арест. Доста е смущаващ и в същото време ,някак си интересен (поне за мен)
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот glubomirov » 19 Юли 2011, 13:58

chinchilla написа:
eliana написа:не може да се напуска дома. отидеш ли до магазина и не те открият в къщи мярката ще се измени в ЗС.

Разбрах . Хах,то си било цял сапунен роман с този домашен арест. Доста е смущаващ и в същото време ,някак си интересен (поне за мен)

Да-да..... ЗС, ама друг път. На теория може да е тъй, ама на практика не става. Щъкат си, докладва РИ-то, ама нищо.... извършват си други престъпления, сезира се уважаемият съд и.... нищо. По-често налагат ЗС по следващото дело, за деяние извършено докато е бил под домашен.

Всичко това само информативно. Възможно е не навсякъде да е така.
glubomirov
Потребител

Мнениеот doxa » 19 Юли 2011, 14:45

Определено е нужна по детайлна уредба на мярката, и по сериозен контрол върху същата от държавните органи 8)
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот chinchilla » 19 Юли 2011, 18:43

Като изтърпяващ въпросната мярка , съм абсолютно съгласен ,че контрола е ужасТен. Съгласен съм и ,че трябва да се оправи закона за домашен арест , защото е адски неудобен ,както за мен ,така и за проверяващия . Да ми сложат гривна ,както е из цял свят и да не се занимават
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот eliana » 19 Юли 2011, 19:47

glubomirov написа:
chinchilla написа:

Да-да..... ЗС, ама друг път. На теория може да е тъй, ама на практика не става. Щъкат си, докладва РИ-то, ама нищо.... извършват си други престъпления, сезира се уважаемият съд и.... нищо. По-често налагат ЗС по следващото дело, за деяние извършено докато е бил под домашен.

Всичко това само информативно. Възможно е не навсякъде да е така.

Че щъкат ,щъкат и по кръчми ходят ,ама то си е за тяхна сметка.Заработват хората , а като ги хванат и ние заработваме, така че това е начин за справяне с кризата и безработицата в България. Не е лош домашния арест .... :D
eliana
Потребител

Мнениеот glubomirov » 19 Юли 2011, 20:02

eliana написа:Че щъкат ,щъкат и по кръчми ходят ,ама то си е за тяхна сметка.Заработват хората , а като ги хванат и ние заработваме, така че това е начин за справяне с кризата и безработицата в България. Не е лош домашния арест .... :D

Да..., ясно - "...каквото и да ти говорят, знай, че става дума за пари...." :D
glubomirov
Потребител

Мнениеот doxa » 20 Юли 2011, 10:10

:roll:
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот chinchilla » 20 Юли 2011, 16:52

Днес ,ново двайсет - кварталната ми каза ,че не ми било разрешено да каня хора вкъщи. Това истина ли е ?
Последна промяна chinchilla на 20 Юли 2011, 18:38, променена общо 1 път
Аватар
chinchilla
Потребител

Мнениеот doxa » 20 Юли 2011, 17:33

Сам си отговорете, възможно ли е това???/ :D :lol:
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот chinchilla » 20 Юли 2011, 18:40

doxa написа:Сам си отговорете, възможно ли е това???/ :D :lol:

Ми ,не мисля ,че би било възможно физически да разберат ,дали съм поканил когото и да било.Иначе би било възможно да е някакво идиотско изискване .
Аватар
chinchilla
Потребител

Следваща

Назад към Наказателно право