начало

БАН разпространи свободно трудове на водещи специалисти в подкрепа на борбата срещу домашното насилие БАН разпространи свободно трудове на водещи специалисти в подкрепа на борбата срещу домашното насилие

хонорар

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

хонорар

Мнениеот 616161 » 21 Апр 2011, 17:11

интересува ме колко лева е хонорарът на адвокат за завеждане дело за реабилитация
616161
Нов потребител

Re: хонорар

Мнениеот Гост. » 21 Апр 2011, 18:52

По симпатии :P , по споразумение :) , по сложност и времетраене... според зависи. Наредба 1 мълчи, казва- приложи по аналогия.
Моята аналогия, пък, казва, че се говори от 200.00лв.( някакъв свръх минимум) нагоре... горе няма таван. :lol:
Това за една инстанция.

Общо взето си зависи от сложността ( обременеността)и времето( кой ще осигури доказателствата), което ще отнеме.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот 616161 » 21 Апр 2011, 20:01

някаква ориентировъчна сума от до
616161
Нов потребител

Мнениеот 616161 » 22 Апр 2011, 12:05

на мен ми искат 700лв при положение че аз съм подготвил всички документи това не е ли твърде много
616161
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 22 Апр 2011, 13:52

Горе съм пропуснала да спомена още една променлива :) - големината на града( прави впечатление, че колегите от по-големите населени места боравят с едни цифри, в което лошо няма след като има кой да ги плаща).
Както вече казах- в наредбата за минимални възнаграждения няма точно посочена сума, прилага се по аналогия.
По аналогия, по аналогия, каквато и аналогия да се прилага сума в размер на 700лв. е прекомерна( за една инстанция, но какво ли общо има, като се гледа само на две...), според мен, който и да ви представлява. Това не е защита по наказателно дело, където ще ви се налага наказание за извършено престъпление.
Още повече, че каквото и да се напише в щението ви, съдът служебно ще изследва въпросите за наличие на предпоставки за реабилитация, та в този смисъл- направете консултация с друг колега, от същото населено място.
Гост.
Старши потребител

Назад към Наказателно право