Здравейте,
Пострадал съм от ПТП.Простете правната ми неграмотност от тук на сетне .
Въпросът ми е:Когато виновните за ПТП имат влязла в сила присъда,от мен се очаква да ... помоля застрахователите на виновния през съд да платят щета...адвоката ми каза:"Внасяш в съда 4 пр. от сумата за която претендираш и...готово."Аз... работя..но не мога да внеса дори и 500лв...Това означава,че не мога да претендирам за ...нищо.Правилно ли съм разбрал?
Апропо...
Честит празник на нежната част от форума.
- Дата и час: 30 Ное 2024, 02:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Претенция за изплащане на обезщетение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Претенция за изплащане на обезщетение
Bardus rogo scire
- sta-nev
- Младши потребител
Re: Претенция за изплащане на обезщетение
Посетете застрахователя на виновника и вижте каква сума са готови да ви отпуснат. Ако тя ви устройва (което много ме съмнява) няма смисъл да се ходи на съд - застрахователя ви изплаща обезщетението с ордер и декларация, че нямате и няма да имате други претенции към него и към виновника.
Вече ако не се споразумеете за размера на обезщетението, или застрахователя изцяло отхвърля задължението си да изплати обезщетение, се минава през съда. Съдите виновника за някаква удовлетворяваща ви сума, а той трябва да покани застрахователя да си изпълни задълженията, ако съда признае размера за справедливи (или да определи друг). И вече ... според зависи, но мисля че в този случай вече дължите такса
Вече ако не се споразумеете за размера на обезщетението, или застрахователя изцяло отхвърля задължението си да изплати обезщетение, се минава през съда. Съдите виновника за някаква удовлетворяваща ви сума, а той трябва да покани застрахователя да си изпълни задълженията, ако съда признае размера за справедливи (или да определи друг). И вече ... според зависи, но мисля че в този случай вече дължите такса
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|