начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Моля за съвет по НОХД

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Моля за съвет по НОХД

Мнениеот tinamaneva » 14 Фев 2011, 18:50

Госпожи и Господа,моля за съвет и мнение по НОХД по чл.150 и 152,по което съм съдебен заседател.Накратко:Две момчета/25 год./се чукали с маце на 15 год.След пет дни мацето се оплакало,че е отвлечено насила с оръжие от дома й и изнасилено/цитат от жалбата на майката пред РПУ/.Пред инспектор от ДПС казва,че доброволно отишла на срещата,но в таксито усетила нещо твърдо да я притиска и си помислила,че е оръжие.При разпита по време на съдебното дирене,заяви,че е излъгала за оръжие и отвличане,защото никй няма да й повярва.Двете момчета твърдят противоположното и то доста аргументирано.Съдебно медицинска експертиза-няма следи от насилствен полов акт и травми.Химическа експертиза за установяване на алкохолно опиянение - средно към тежко/правена е 2г. след инцидента/Доказателства:свидетели-няма,бутилка водка/изчезнала в РПУ/,GSM-изчезнал в РПУ,но извадени снимки от дознателя,прокурорката твърди,че престъплението е извършено на един адрес,момчетата по лични карти живеят на друг,потърпевшата посочва трети.С това се изчерпват доказателствата.Както писах,няма свидетели,няма отпечатъци,няма течности,няма ДНК,с една дума няма нищо освен голи приказки от двете страни.Молбата ми е КАКВО да правя,защото съдията по делото още отначало се опитва да ме "възпита" като съдебен заседател,а аз не съм убедна във вината на момчетата и имам усещането,че съдията иска почти максимална присъда.Пропуснах-момчетата са с чисто съдебно минало.Делото се влачи от 2005 г.
tinamaneva
Нов потребител

Re: Моля за съвет по НОХД

Мнениеот nk7702n » 14 Фев 2011, 18:57

Щом няма доказателства, значи вината не е доказана по несъмнен начин, постъпете по вътрешно убеждение, въпреки волята на съдията.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот damme » 18 Фев 2011, 15:13

Напълно подкрепям преждеговорещият. В НПК ясно е казано какво следва, когато в процеса не бъде доказана вина на подсъдимия.
damme
Младши потребител

Мнениеот lexy21 » 18 Фев 2011, 15:32

Странно е подобен въпрос да се коментира във форум. Имам още по-странното усещане, че подобна фактология вече е излагана тук, но от страна на един от подсъдимите, може и да греша :oops: Ако наистина сте съдебен заседател - значи знаете възможностите си като такъв, всичко останало е въпрос на вътрешна убеденост - Вашата, а не форумната.
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 18 Фев 2011, 17:56

lexy21 написа:Странно е подобен въпрос да се коментира във форум. Имам още по-странното усещане, че подобна фактология вече е излагана тук, но от страна на един от подсъдимите, може и да греша :oops: Ако наистина сте съдебен заседател - значи знаете възможностите си като такъв, всичко останало е въпрос на вътрешна убеденост - Вашата, а не форумната.

Изобщо не грешиш, само се питам що чини питане на СЗ тук. :mrgreen:
Кораби в морето....
Гост.
Старши потребител

Мнениеот lexy21 » 18 Фев 2011, 18:22

Ммммм, да... Намерих темата, въпреки че питащият там е заличил постовете си. Имам услужлива памет. Съмненията ми, че настоящата не е инициарана от СЗ си остават. Но пък знае ли човек - можем да станем тайни свидетели на тайната на съвещанието :D
Аватар
lexy21
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 18 Фев 2011, 21:45

съдебният заседател написа:Две момчета/25 год./се чукали с маце на 15 год
:roll:
Сега остана само да се включи и съдията...
А иначе сигурно е вярно...
Две момчета/25 год./се чукали с маце на 15 год.
По-добре с маце,отколкото без :shock: :lol: Но какво пък,животът е кратък...
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 19 Фев 2011, 10:27

lexy21 написа:Но пък знае ли човек - можем да станем тайни свидетели на тайната на съвещанието

Дааааааааа,и всичко това ще се случи на тайната вечеря....с тайните заседатели.... и още по-тайните подсъдими
Ааааааааа,щяхме дя зябравим и дваж по-тайния прокурор,чиито обвинителен акт започва така:
tinamaneva написа:Две момчета/25 год./се чукали с маце на 15 год. ............................
:P
svettoslav
Активен потребител

Назад към Наказателно право