- Дата и час: 30 Ное 2024, 02:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Набедяване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
32 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Набедяване
Моля за съдествие, тъй като не се занимавам с наказателно право и нямам опит в тази материя.
Срещу мен е пусната жалба във ВКП заради това, че в качеството ми на помощник-ЧСИ съм извършил опис на несеквестируем (според длъжника) апартамент. Длъжникът подаде жалба в съда срещу описа, като съдът отхвърли жалбата. Решението не е влязло в сила, тъй като длъжникът първо поиска поправка на ЯФГ в решението, след като му беше отхвърлена молбата за поправка на ЯФГ пусна жалба в апелативен съд, след това пусна жалба за бавност, след това иска отвод на съдебния състав, а накрая, като видя, че нещата отиват на лош (за него) край, пусна жалба във ВКП срещу съдебния състав и срещу мен, заради описа. Следват още няколко жалби, а човекът ходи в съда през ден, през два да пуска жалби. Само по нашето изп. длео има поне 5-6 жалби.
Става дума за човек, който има десетина изп. дела при ДСИ, първото от които от 2000г. Има апартамент и магазин, като днес му описах и магазина. По моето дело засега са се присъединили 4 взискатели+НАП. Държавните съдебни изпълнители са вдигнали ръце от него заради непрестанните му жалби по всевъзможни инстанции и сега единственият шанс взискателите да се удовлетворят е чрез нашето изп. дело.
Моля да ми дадете някаква съдебна практика, защото ми писна през ден да се пускат жалби срещу мен, нямам си друга работа, ами и обяснения в полицията да давам. Не може всеки да си пуска каквито си иска жалби и това да остава без никакви последици.
Срещу мен е пусната жалба във ВКП заради това, че в качеството ми на помощник-ЧСИ съм извършил опис на несеквестируем (според длъжника) апартамент. Длъжникът подаде жалба в съда срещу описа, като съдът отхвърли жалбата. Решението не е влязло в сила, тъй като длъжникът първо поиска поправка на ЯФГ в решението, след като му беше отхвърлена молбата за поправка на ЯФГ пусна жалба в апелативен съд, след това пусна жалба за бавност, след това иска отвод на съдебния състав, а накрая, като видя, че нещата отиват на лош (за него) край, пусна жалба във ВКП срещу съдебния състав и срещу мен, заради описа. Следват още няколко жалби, а човекът ходи в съда през ден, през два да пуска жалби. Само по нашето изп. длео има поне 5-6 жалби.
Става дума за човек, който има десетина изп. дела при ДСИ, първото от които от 2000г. Има апартамент и магазин, като днес му описах и магазина. По моето дело засега са се присъединили 4 взискатели+НАП. Държавните съдебни изпълнители са вдигнали ръце от него заради непрестанните му жалби по всевъзможни инстанции и сега единственият шанс взискателите да се удовлетворят е чрез нашето изп. дело.
Моля да ми дадете някаква съдебна практика, защото ми писна през ден да се пускат жалби срещу мен, нямам си друга работа, ами и обяснения в полицията да давам. Не може всеки да си пуска каквито си иска жалби и това да остава без никакви последици.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Re: Набедяване
Аз, имах един случай на набедяване по чл. 286 от НК, човекът беше си пускал навсякъде по всички Районни жалби срещу полицаи и дойде при мен да го защитавам, ама сам си беше оплескал нещата, направо ужас! Всичките ги обвинявал, че са го били, но няма никакви доказателства. Наложи се да сключим споразумение, беше неспасяемо положението, пък и беше осъждан многократно. Но основното, което трябва да вземете впредвид, е че колкото по - конкретно са формулирани в жалбата доводите срещу Вас от жалбоподателя и съответно колкото по - малко доказателства има той, толкова е по - голям шансът Ви да спечелите такова дело! Неслучайно и аз все им казвам на хората, внимавайте как си формулирате жалбите, ако пък направо е цитирал и конкретни разпоредби от ГПК, които уж сте нарушил в качеството си на ЧСИ, пък това е неистина, направо считайте, че е оплескал нещата. В момента нямам подръка конкретно съдебно решение, за да го цитирам тук, може би по - късно! Пожелавам Ви успех!
- nk7702n
- Старши потребител
Нещо не стана ясно кой кого и за какво е светнал?
- nk7702n
- Старши потребител
Първо, извинявам се, че се обаждам. Успешна парична година, с пари се купуват и здраве и късмет. Това е към общите приказки.
Няколко уточняващи въпроса.
Когато карахте курса по Криминалистика, посещавахте ли аутопсии. Имахме колоквиум по Съдебна медицина, ако не ме лъже паметта. Аз веднага отговарям за себе си - избягах своевременно, но си спомням колегите едвам бяха издържали на формалина и труповете. Това откъм физическа и психическа подготовка на командния и редовия състав.
В психиатрията, доколкото има такъв клон от науката, в частност марксовата школа на психиатрията е известна фигурата на така нареченият "кверулант" - лице, което привидно осъществява полезна дейност, но всъщност е болно - има алюзия на главното съзнание и нарушен поток на житейското съзнание и всъщност живее в "ПараАмерикана". Затова става на въпрос. Много са гражданите и понастоящем, които депозират жалби в различни инстанции (омбудсман, Главен секретар на МВР, така нататък) с цел да ангажират ресурса на държавата в защита на своите привидни интереси.
Това за фигурата на "кверуланта".
Не е настоящият случай "кверулант". Но и набедяване трудно ще се реализира, откъм гледна точка, че човекът (с качеството на длъжник) има права. Но и длъжностно престъпление не може да се реализира. Така, че всички сме на везната. На кьоравата.
Няколко уточняващи въпроса.
Когато карахте курса по Криминалистика, посещавахте ли аутопсии. Имахме колоквиум по Съдебна медицина, ако не ме лъже паметта. Аз веднага отговарям за себе си - избягах своевременно, но си спомням колегите едвам бяха издържали на формалина и труповете. Това откъм физическа и психическа подготовка на командния и редовия състав.
В психиатрията, доколкото има такъв клон от науката, в частност марксовата школа на психиатрията е известна фигурата на така нареченият "кверулант" - лице, което привидно осъществява полезна дейност, но всъщност е болно - има алюзия на главното съзнание и нарушен поток на житейското съзнание и всъщност живее в "ПараАмерикана". Затова става на въпрос. Много са гражданите и понастоящем, които депозират жалби в различни инстанции (омбудсман, Главен секретар на МВР, така нататък) с цел да ангажират ресурса на държавата в защита на своите привидни интереси.
Това за фигурата на "кверуланта".
Не е настоящият случай "кверулант". Но и набедяване трудно ще се реализира, откъм гледна точка, че човекът (с качеството на длъжник) има права. Но и длъжностно престъпление не може да се реализира. Така, че всички сме на везната. На кьоравата.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Не знам, аз пак ще добавя само, че зависи от формулировката на жалбата , по какъв начин са представени нещата... Длъжникът може да си има права, но ако прекали с жалбите и реши да си парви собствени интерпретации и квалификации... То и за полицаите е всеизвестно, че обичат да поступват тоя - оня, ама въпреки това има успешно приключили дела в тази насока...
- nk7702n
- Старши потребител
P.S. А за Съдебната медицина - беше ми един от най - интересните предмети! И противно на очакванията не се уплаших първия път при аутопсиите - нито от формалина, нито от труповете.. А това за " кверулантите" не го бях чувала!
- nk7702n
- Старши потребител
Има всякакви случаи в психиатрията. Мъж посреща жена си на гарата и тъй като е с халюцинации за ревност (изневяра) провежда щателно освидетелствуване на жена си. Открива зачервено петно под полата й (което е от седалката, пътуването) и я набедява в изневяра, като твърди, че е лежала на тази страна, затова е зачервена от тази страна, докато е изневерявала с пътниците в купето.
Изобщо психиатрията е пълна.
Днес като в петък само обърквам работите.
Изобщо психиатрията е пълна.
Днес като в петък само обърквам работите.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Тази песен "Шоколад", отново ли е на мода, за втори път я слушам по радиото.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Да, аз си падам повече по парчетата на Ина, Риана и по някои хубави балади!
- nk7702n
- Старши потребител
ivan_lawyer написа:Тази песен "Шоколад", отново ли е на мода, за втори път я слушам по радиото.
Ами мисля че не сте на прав път.На мода е отново негова Светлост...
http://vbox7.com/play:9b07df9c
- svettoslav
- Активен потребител
Оффффффффр ужас, точно пък Азис! Във попфолка има и хубави песнички на Десислава, Анелия, Константин и Райна и т.н. Ама пък точно Азис с тая визия-я Не си падам по мъже, които демонстрират женското начало! Хи- хи
- nk7702n
- Старши потребител
Чл. 286. (1) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който пред надлежен орган на властта набеди някого в престъпление, като знае, че е невинен, или представи неистински доказателства срещу него, се наказва за набедяване с лишаване от свобода от една до шест години и с обществено порицание.
Най-малко трябва да твърди престъпно поведение,дори и да не дава квалификация на деянието.Щом очертава признаците на престъпен състав и знае че е невиновен..
Но ако си мисли,че ЧСИ е виновен,има убеденост,тъй като има конспирация срещу него и всички кредитори го преслесдват неоснователно,а тези държавни,частни и публични изпълнители,и те,какво искат и те от него..ами не му се махат от главата... пак не става набедяване.Трябва да знае,че е невинен.Да няма съмнение никакво у него,че е виновен едикойси..
Трябва да се погледне жалбата/те.
Може Вие да подадете сигнал,ако има основание.Те ще преценят има ли,няма ли.В кр. сметка набедяването си е ОХДело. Ако имате съмнение,че той твърди съставомерна дейност,има кой да преценява.Пък и тия сигнали може да се обърнат срещу него,щом прокуратурата ангажира.Въпросът е какво твърди точно.
Най-малко трябва да твърди престъпно поведение,дори и да не дава квалификация на деянието.Щом очертава признаците на престъпен състав и знае че е невиновен..
Но ако си мисли,че ЧСИ е виновен,има убеденост,тъй като има конспирация срещу него и всички кредитори го преслесдват неоснователно,а тези държавни,частни и публични изпълнители,и те,какво искат и те от него..ами не му се махат от главата... пак не става набедяване.Трябва да знае,че е невинен.Да няма съмнение никакво у него,че е виновен едикойси..
Трябва да се погледне жалбата/те.
kalahan2008 написа:...защото ми писна през ден да се пускат жалби срещу мен, нямам си друга работа, ами и обяснения в полицията да давам. Не може всеки да си пуска каквито си иска жалби и това да остава без никакви последици.
Може Вие да подадете сигнал,ако има основание.Те ще преценят има ли,няма ли.В кр. сметка набедяването си е ОХДело. Ако имате съмнение,че той твърди съставомерна дейност,има кой да преценява.Пък и тия сигнали може да се обърнат срещу него,щом прокуратурата ангажира.Въпросът е какво твърди точно.
- svettoslav
- Активен потребител
nk7702n написа:...има и хубави песнички на Десислава, Анелия, Константин и Райна и т.н.
Нямаш грижи хи хи
http://vbox7.com/play:a2c2e48a
- svettoslav
- Активен потребител
Аз съм питал и преди, никой не отговори .
Може ли за образувано НП набедяване и после оправдателна присъда набедителят да се явява набеден и така.
Иначе трябва пряк умисъл и престъпление според мен, с цитиране на ГПК не се осъществява обективната страна.
Може ли за образувано НП набедяване и после оправдателна присъда набедителят да се явява набеден и така.
Иначе трябва пряк умисъл и престъпление според мен, с цитиране на ГПК не се осъществява обективната страна.
If you are good at something, never do it for free.
- voltron
- Потребител
voltron написа:Може ли за образувано НП набедяване и после оправдателна присъда набедителят да се явява набеден и така.
Сигурно има и такива случаи.За клевета 100 %. Оправдават го подсъдимия по делото.Налице са доказателства,че тъжителя си е измисял клеветничеството,знае че е невинен и така. И с набедяването. Щом са налице признаците..
А иначе и ГПК да цитира и НК да цитира няма абсолютно никакво значение.Един колега има клиент,който по делото си,заведено от колегата,сам си е пускал 30-40 молби(не преувеличавам),ако не саи повече.Пълен ку-ку.Най-интересното е ,доколкото съм запознат със случая,че делото му е спечеляемо. Сложен казус е иначе,но колегата положил усилия,а заради това му ненормално поведние ищеца губи в крайна сметка.Не може за 1 мес.(съдията във ваканция лятото) нашия образ всеки ден пише жалби и молби по делото.Съдията си направи отвод.Виждал съм го лично тоя тип в кантората на колугата.Напълно извън равновесие.Цитира НК,НПК... делото му е с/у някаква кооперация,откоято излиза(земеделска мисля) обвинява ги във всевъзможни престъпления...Кой ще му обърне внимание...Все едно всеки ден да пишеш завещания и да ги слагаш в едно чекмедже...Няма валидна воля
- svettoslav
- Активен потребител
Да го хвана тоя клиент да ми напише малко жалби, че ме мързи тука за едни актове да обжалвам. Щом работи про боно и му се пише
If you are good at something, never do it for free.
- voltron
- Потребител
Добре,срещу 50 кинта ти го водя. Пише ги в писмен вид и в тях се споменават всякакви нормативни актове.
Ти само ако го видиш,ще се гръмнеш.Не е нормален,да пази Господ.Горкичкият.Възрастен човек е.А,бе всякакви образи.Сега май до Страсбург пише..Горките съдии..И тяхната хич не е розова.Стана четвърта инстанция с тоя "несправедлив съдебен процес".
Ти само ако го видиш,ще се гръмнеш.Не е нормален,да пази Господ.Горкичкият.Възрастен човек е.А,бе всякакви образи.Сега май до Страсбург пише..Горките съдии..И тяхната хич не е розова.Стана четвърта инстанция с тоя "несправедлив съдебен процес".
- svettoslav
- Активен потребител
Напълно съм съгласна с колегата svetoslav - важното е да се види конкретно в извършване на какво престъпление жалбоподателят обвинява ЧСИ, ако се е вживял достатъчно - значи ще бъде положителен резултатът за ЧСИ - то. Благодаря за поздравчето!
- nk7702n
- Старши потребител
Ужас, горките хора, май взеха доста да психясват в днешно време! Аз имам един с наложена принудителна медицинска мярка, със заболяване шизофрения, и той така си пуска жалби тук - и там... И периодично си ме посещава да си излее мъката!
Бях му защитник на едно досъдебно първо и като взе едни да ги говори и аз веднага се усъмних дали е вменяем, ама тогава му бяха образували производство, че вещото лице го изкарало здрав! Чак по - късно се усетиха с нова експертиза!Тъжно!
Бях му защитник на едно досъдебно първо и като взе едни да ги говори и аз веднага се усъмних дали е вменяем, ама тогава му бяха образували производство, че вещото лице го изкарало здрав! Чак по - късно се усетиха с нова експертиза!Тъжно!
- nk7702n
- Старши потребител
svettoslav написа:Може Вие да подадете сигнал,ако има основание.Те ще преценят има ли,няма ли.В кр. сметка набедяването си е ОХДело. Ако имате съмнение,че той твърди съставомерна дейност,има кой да преценява.Пък и тия сигнали може да се обърнат срещу него,щом прокуратурата ангажира.Въпросът е какво твърди точно.
Точно това имах предвид. Видно е, че подава жалбата до прокуратурата, след като жалбата срещу действията ми е била отхвърлена. Затова е подал и другата жалба до ВКП - срещу съдията, постановил решението по жалбата. А щом жалбата е отхвърлена, т.е. е потвърдена законосъобразността на действията ми, то жалбоподателят е знаел, че действията ми са законосъобразни.
Моето лично мнение е, че в действителност жалбоподателят е невменяем, но и това ме устройва, само да спре да ме занимава с глупостите си.
Адвокат: (INFJ)
- kalahan2008
- Активен потребител
32 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|