начало

Европрокуратурата прати на съд бизнесмен за опит за измама за 2 млн. евро в Конго Европрокуратурата прати на съд бизнесмен за опит за измама за 2 млн. евро в Конго

ПОМОЩ ЗА РЕАБИЛИТАЦИЯ

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПОМОЩ ЗА РЕАБИЛИТАЦИЯ

Мнениеот xarkas » 18 Дек 2010, 20:40

здравейте,имам проблем.един мой познат е осъждан за кражба и му е наложена присъда 1 година лишаване от свобода заменена с 3 години изпитателен срок.възстановил е това което е откраднал и затова са му дали условна присъда-а и до колкото знам му е било първото провинение.след 2 години е осъждан в друг град но е оправдан поради липса на доказателства.изтърпяна е условната присъда преди 4 години и до колкото знам за второто деяние въобще не е бил виновен-оказал се на работа във заведението което са ограбили.та от съда в който са му издали условната присъда са му наложили и 10лв.глоба за разходите по делото но не ги е платил.не си пази решенията от съда и в това е проблема-трябва ли да подаде молба за реабилитация или тя настъпва по право.
xarkas
Нов потребител

Re: ПОМОЩ ЗА РЕАБИЛИТАЦИЯ

Мнениеот xarkas » 19 Дек 2010, 18:05

интересувам се защото се обърна към мен човека за съвет,а и адвоката който е имал е бил служебен-съден е по бързото производство-така че ако може някой да даде съвет изобщо ще настъпи ли в неговия случай реабилитация по право или ще е нужно да подава молба за реабилитация
xarkas
Нов потребител

Мнениеот xarkas » 19 Дек 2010, 18:09

и да уточня за второто деяние на потърпевшият,бил е задържан за 72 часа в ареста и когато е насрочено делото е бил оправдан-поради липса на доказателства.
МОЛЯ за конкретен отговор!настъпва ли реабилитация по право или да си подаде молба за такава
xarkas
Нов потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 22 Дек 2010, 13:06

ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 22 Дек 2010, 21:04

Реабилитиран.
Глобата от 10.00лв. не е баш глоба, а са ДТ, за които съда е издал служебно ИЛ.

Ала вие изобщо не помагате на човека, не ви знам каква ви е ролята в цялата тая каша от факти, но е хубаво да си извади едно свидетелство за съдимост( само срещу скромните 4.50 последно) и сам ще се убеди.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот xarkas » 23 Дек 2010, 01:59

благодаря ви"poli_g" за отговора-този мой приятел всъщност е брат ми-съгласен съм с вас че е голяма каша но от разговорите ми с него знам че е умирал от срам заради условната присъда и затова е изхвърлил решенията на съда.а и съм го признал за карък номер 1.винаги забърква едни....
едно голямо БЛАГОДАРЯ НА "poli_g"
xarkas
Нов потребител

Назад към Наказателно право