- Дата и час: 30 Ное 2024, 02:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нуждая се от отговор.
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
20 мнения
• Страница 1 от 1
Нуждая се от отговор.
Здравейте.
Не знам дали е за тук въпроса ми, но все пак ще попитам.
Преди около 12-13год. преживях ужасна случка ... Заведох дело срещу извършителя и той е осъден,има и иск.Въпроса ми е именно за този иск.Делото приключи преди 4 години,но парите от иска не съм ги получила.Аз ли трябва да си ги търся или е трябвало да ги получа по друг начин.Как да действам?
В момента не мога да разговарям с адвокатката си,тъй като е в болнични.
Малко объркано си зададох въпроса,но дано ме разбрахте.
Не знам дали е за тук въпроса ми, но все пак ще попитам.
Преди около 12-13год. преживях ужасна случка ... Заведох дело срещу извършителя и той е осъден,има и иск.Въпроса ми е именно за този иск.Делото приключи преди 4 години,но парите от иска не съм ги получила.Аз ли трябва да си ги търся или е трябвало да ги получа по друг начин.Как да действам?
В момента не мога да разговарям с адвокатката си,тъй като е в болнични.
Малко объркано си зададох въпроса,но дано ме разбрахте.
Последна промяна slivnica на 17 Яну 2011, 18:07, променена общо 2 пъти
- slivnica
- Младши потребител
Re: Нуждая се от отговор.
Да трябвало е Вие да си потърсите парите.Дано да сте образували изпълнително дело , защото иначе ако от влизане в сила на Решението са минали 6 години и не сте предприели никакви действия вземането Ви се е погасило по давност.Разбира възможни са обстоятелства , който да са прекъснали давността-признание на дълга и т.н. , но.....Спешно с документите се консултирайте с адвокат.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Здравейте,пак съм аз.
Проверих как стоят нещата и ми казаха че трябва да пусна молба за преразглеждане на изпълнителното дело,защото до момента няма нищо.
Та въпроса ми е какво точно да пиша в молбата?За първи път пиша такава молба и нямам никаква представа.Моля за помощ.
Проверих как стоят нещата и ми казаха че трябва да пусна молба за преразглеждане на изпълнителното дело,защото до момента няма нищо.
Та въпроса ми е какво точно да пиша в молбата?За първи път пиша такава молба и нямам никаква представа.Моля за помощ.
- slivnica
- Младши потребител
Никой ли няма идея?
- slivnica
- Младши потребител
От кой град сте и каква марка цигари пушите?
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Моля? Какво общо имат цигарите?
- slivnica
- Младши потребител
Шегувам се - разбирате, че не е коректно спрямо адвоката Ви да давам мнения.
Ако сте наблизо до кантората ми - донесете ми кутия цигари, ако пушите. Ако не пушите не ми донасяйте.
Възможно е адвоката Ви да е уредил нещата, но пак да има усложнения.
Би трябвало да заведете спешно изпълнително дело.
Ако сте наблизо до кантората ми - донесете ми кутия цигари, ако пушите. Ако не пушите не ми донасяйте.
Възможно е адвоката Ви да е уредил нещата, но пак да има усложнения.
Би трябвало да заведете спешно изпълнително дело.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Шегите Ви не ми помагат,а и не са уместни.
Значи да не пускам молба както ми казаха в съда?
Значи да не пускам молба както ми казаха в съда?
- slivnica
- Младши потребител
Трябва да заведете изпълнително дело. Но самото осребряване на парите - тоест принуждаването на длъжника Ви да плати е възможно да бъде извършено само от адвокат.
Тоест в България има между 10-20 специалиста в областта на изпълнителните дела, трябва да се съобразите с този факт.
Само адвокат може да Ви оправи работата. Той е режисьор, командир на делата. Не съдията или прокурора.
Тоест в България има между 10-20 специалиста в областта на изпълнителните дела, трябва да се съобразите с този факт.
Само адвокат може да Ви оправи работата. Той е режисьор, командир на делата. Не съдията или прокурора.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Я, кажете все пак какво дело сте водили преди 12, 13 г. - наказателно с предявен граждански иск, или гражданско? И дали след приключване на делото сте предприели нещо, не може адвокатът Ви нищо да не Ви е казал по въпроса, нали!?
Как ,какво дело, нали разбрахте, че изпълнително, ама ако е изтекла давността, какво ще правите!?
Как ,какво дело, нали разбрахте, че изпълнително, ама ако е изтекла давността, какво ще правите!?
Последна промяна nk7702n на 18 Яну 2011, 17:14, променена общо 1 път
- nk7702n
- Старши потребител
Някои от длъжниците са влезнали в затвора 2006г. Предполагам че вече са излезнали ,присъдите им не бяха големи.Един от тях е умрял,един е избягал в чужбина. Та трябва ли да са си излежали присъдите,за да заведа изпълнителното дело или? Ясно ми е,че ще се ходи при адвокатката ми,но все пак....
- slivnica
- Младши потребител
nk7702n не съм видяла поста ти.
Делото е наказателно с предявен граждански иск.
Делото е наказателно с предявен граждански иск.
- slivnica
- Младши потребител
Значи, Вие можете да си искате присъдената Ви сума, когато си решите, но ако е изтекла давността, предвидена в закона, посочените лица няма да са длъжни да Ви я платят! В това е проблемът! Но най . добре занесете документите при адвокат, за да Ви каже какво трябва да се направи по въпроса! Иначе, варианти най - различни за събиране на дължими суми!
Последна промяна nk7702n на 18 Яну 2011, 17:18, променена общо 1 път
- nk7702n
- Старши потребител
И това може даВи го извърши адвокат, ако вече сте упълномощили такъв, просто сопеделете с него какво точно искате да правите! Успех от мен!
- nk7702n
- Старши потребител
Благодаря ти.Аз си мислех че адвоката ми си е свършил вече работата и,че от тук нататък ще се оправям сама.
А мога ли да поставя някакъв срок,в който да ми се издължи сумата?
А мога ли да поставя някакъв срок,в който да ми се издължи сумата?
- slivnica
- Младши потребител
В затвора получават заплата - не е голяма, но понеже работят в цехове (за детски играчки, произвеждаха креватчета за бебета, печатаха призовките до съда) и по този начин се занимават с обществено-полезен труд, трябва да им искате запор на заплатата от затворническата каса (счетоводство).
С Изпълнителен лист, издаден на Ваше име и против дейците на престъплението (осъдените).
С Изпълнителен лист, издаден на Ваше име и против дейците на престъплението (осъдените).
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Благодаря и на двама ви.
- slivnica
- Младши потребител
Моля, много поздрави на слънчева Сливница. Ще ходя там тези дни до съда.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
От Стара Загора съм.
- slivnica
- Младши потребител
Супер, ела ни на гости в Пловдив някой ден ! Усмихнат ден и от мен!
- nk7702n
- Старши потребител
20 мнения
• Страница 1 от 1
|
|