начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Казус с ГКПП

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Казус с ГКПП

Мнениеот rave4o » 19 Окт 2010, 17:00

Здравейте,
Възникна следният казус: Преди 5 години бях осъден на условна присъда за 3 месеца с изпитателен срок 6 месеца. Тогава бях непълнолетен, както и да е всичко свърши изкарвам си свидетелство за съдимост пише ЛИЦЕТО НЕ Е ОСЪЖДАНО, така подадох си документите за пропуск до пристанището, защото настоящата ми работа го изисква, но от ГКПП ми отказаха пропуск и ми забраниха достъпа до пристанището, защо и аз не разбрах точно. Разбрах само, че имало някакъв срок от 10 години, който трябвало да мине за да могат да ми бъде издаден такъв пропуск. Отидох до Окръжна прокуратура и взех служебна бележка, че нямам образувани досъдебни производства и повдигнати обвинения, но пак ми отказаха казаха ми да отида в ОДП-Варна и да подам молба за снемане на полицейска регистрация. Това ли е начинът или кажете ми как да постъпя. Много ми е важно..
Благодаря предварително
Поздрави Виктор
rave4o
Нов потребител

Re: Казус с ГКПП

Мнениеот Pause » 20 Окт 2010, 11:36

Пойскайте ,писмен отговор или ако ви откажат може да ви обяснят кой "параграф" е нарушен и след това сами да решите кави да бъдат по нататъчните ви действия.Иначе така иди си - ела си край няма.От случая разбирам че сте рабилитиран по право и кое точно ви пречи ?
Аватар
Pause
Активен потребител

Re: Казус с ГКПП

Мнениеот georgiev_sfbg » 02 Ное 2010, 06:52

rave4o написа:Здравейте,
Възникна следният казус: Преди 5 години бях осъден на условна присъда за 3 месеца с изпитателен срок 6 месеца. Тогава бях непълнолетен, както и да е всичко свърши изкарвам си свидетелство за съдимост пише ЛИЦЕТО НЕ Е ОСЪЖДАНО, така подадох си документите за пропуск до пристанището, защото настоящата ми работа го изисква, но от ГКПП ми отказаха пропуск и ми забраниха достъпа до пристанището, защо и аз не разбрах точно. Разбрах само, че имало някакъв срок от 10 години, който трябвало да мине за да могат да ми бъде издаден такъв пропуск. Отидох до Окръжна прокуратура и взех служебна бележка, че нямам образувани досъдебни производства и повдигнати обвинения, но пак ми отказаха казаха ми да отида в ОДП-Варна и да подам молба за снемане на полицейска регистрация. Това ли е начинът или кажете ми как да постъпя. Много ми е важно..
Благодаря предварително
Поздрави Виктор

:idea:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
НАРЕДБА ЗА ГРАНИЧНИТЕ КОНТРОЛНО-ПРОПУСКАТЕЛНИ ПУНКТОВЕ
В сила от 31.05.2002 г.
Приета с ПМС № 104 от 20.05.2002 г.

(Обн. ДВ. бр.54 от 31 Май 2002г., изм. ДВ. бр.24 от 23 Март 2004г., изм. ДВ. бр.86 от 1 Октомври 2004г., изм. ДВ. бр.90 от 11 Ноември 2005г., изм. ДВ. бр.96 от 30 Ноември 2005г., изм. ДВ. бр.85 от 20 Октомври 2006г., изм. ДВ. бр.106 от 27 Декември 2006г., изм. ДВ. бр.79 от 9 Септември 2008г., изм. ДВ. бр.14 от 20 Февруари 2009г., изм. ДВ. бр.100 от 15 Декември 2009г., изм. ДВ. бр.22 от 19 Март 2010г., изм. ДВ. бр.61 от 6 Август 2010г.)

Чл. 13. (1) На длъжностни лица от съответните ведомства, ръководещи или контролиращи службите за граничен контрол, се издават пропуски за всички ГКПП за срок една година съгласно списък, утвърден от ръководителя на ведомството.
(2) На служителите, които работят в зоната на ГКПП, се издават пропуски за срок една година за съответното ГКПП. Когато със заповед е възложено на служителя временно изпълнението на служебни задачи на друг ГКПП, на него не му се издава нов пропуск, като копие от заповедта се предоставя на началника на другия пункт. За всички останали случаи при посещение на ГКПП се издава временен пропуск за срок 24 часа.
(3) Служителите на Министерството на вътрешните работи, на които са поставени задачи за изпълнение в зоната на ГКПП, се допускат по ред, определен от министъра на вътрешните работи.
(4) На работниците и служителите от търговските дружества, допуснати да извършват дейност в зоните на ГКПП, се издават пропуски за срок до една година.

Чл. 14. (1) (Изм. - ДВ, бр. 106 от 2006 г.) Пропуските по чл. 13 се издават от директора на Главна дирекция "Гранична полиция" или от упълномощени от него длъжностни лица по образец, утвърден от министъра на вътрешните работи.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 96 от 2005 г., в сила от 01.12.2005 г.) Редът за издаване и контролът за използване на пропуски на лица и транспортни средства в зоните за сигурност на летищата се определят от министъра на транспорта съгласувано с министъра на вътрешните работи.
(3) При отпадане на служебната необходимост или при прекратяване на трудовото или служебното правоотношение ръководителите на съответните ведомства незабавно уведомяват органа, който е издал пропуска, и го отнемат. В тези случаи пропускът се връща на органа, който го е издал, в 7-дневен срок.
(4) Началникът на ГКПП или упълномощено от него длъжностно лице от службата за граничен паспортно-визов контрол може да отнеме пропуска в случаите по ал. 3 при извършено престъпление или нарушение, както и в случаите на неправомерното му ползване. За отнемането на пропуска се уведомява ръководителят на съответната служба за граничен контрол.
(5) Отказът за издаване на пропуск и отнемането на издаден пропуск не подлежат на обжалване.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

:arrow: http://lex.bg/bg/laws/ldoc/-548901372
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Назад към Наказателно право