начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

заснемане на МПС със специален режим на движение?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

заснемане на МПС със специален режим на движение?

Мнениеот goldie » 16 Окт 2010, 15:22

съществува ли забрана за снимане на моторно превозно средство със специален режим на действие - линейка, пожарна, полицейска кола, коли на НСС, ...? не зная да има, но не мога да съм сигурен дали няма частична забрана за някакви специални случаи (напр. кортеж на президента).

питам за самото МПС, не за служителите в/около тях или за личните данни на последните.
брях! някой анонимен м(ар)одератор не понася Капитан Очевидност. интересно защо след като той не нарушава Общите условия на Lex.bg.
goldie
Потребител

Re: заснемане на МПС със специален режим на движение?

Мнениеот Гост. » 16 Окт 2010, 16:22

Златен, какви ограничения, когато иде реч за публични личности ( макар и да не питаш за тях) при това на обществено място.

Вещите от кога се ползват с права?! 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот goldie » 16 Окт 2010, 18:15

Слънце, това за публичните личности го знам и за "правата" на вещите също :lol:

но си мечтая да получавам по 1-2 ст. всеки път когато полицай ми забранява да му снимам каручката.
брях! някой анонимен м(ар)одератор не понася Капитан Очевидност. интересно защо след като той не нарушава Общите условия на Lex.bg.
goldie
Потребител

Мнениеот Гост. » 16 Окт 2010, 18:38

Мечтите... за това са мечти.
Богат няма да станеш, така щото никой няма да ти плаща за "увреждания" разни в слуховия апарат.
Но и няма да спрат да забраняват нещо, което е позволено. :lol: Простено.

Накратко- до колкото на мен е известно няма нормативно регламентирана забрана.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот TheOldMan » 16 Окт 2010, 22:40

Това си го снимах съвсем открито, после даже похортувахме с полицаите за смисъла и законноста на операцията (то е друга тема, доста интересна м/у другото :) ) Видяха ме, че снимам и колите, и тях, но нищо не ми казаха.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 18 Окт 2010, 22:48

goldie написа:съществува ли забрана за снимане на моторно превозно средство със специален режим на действие - линейка, пожарна, полицейска кола, коли на НСС, ...? не зная да има, но не мога да съм сигурен дали няма частична забрана за някакви специални случаи (напр. кортеж на президента).

питам за самото МПС, не за служителите в/около тях или за личните данни на последните.

http://photo-cult.com/articles/law/p1.php
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот goldie » 09 Ное 2010, 01:15

georgiev_sfbg написа:http://photo-cult.com/articles/law/p1.php

благодаря, въпреки вече дадените отговори това беше наистина полезно!
goldie
Потребител

Назад към Наказателно право