- Дата и час: 30 Ное 2024, 02:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изнудване и лихварство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Изнудване и лихварство
IСвекърва ми се е съгласила преди 9 години, за да помогне на сина си, да му даде нотариалния акт от апартамента и да направят фалшив договор за покупко продажба при нотариус П.Коев с човек, който в замяна им е дал 1200лв! Уговорили са се като му върнат парите (1200лв!) до две години - начинаещия тогава лихвар да им върне апартамента. В случай , че това не се случи - апартамента става негова собственост и те му плащат наем.Длъжникът не се е изплатил на време и вече девет години хората плащат по 200лв на месец наем, за да живее жената в собствения си апартамент.Пак устна уговорка има между страните, че тези 200лв на месец представляват лихвата по заема. Върха на безумието е, че сега неправомерно обогатилия се младеж иска 40хил. лв, за да върне имота на бабата. Дядото междувременно почина - не можа да преживее абсурдната ситуация. Бабата няма никакви документи от сделката, синът й не ги пази. И така 1200 лв се превръщат в 60хил от нищото! Има човек, който е намерил лесен и незаконен начин да свлича пари, без каквото и да е право на това, имаме и уплашена жена, която не смее да гъкне от страх да не си изгуби апартамента, който цял живот е изплащала с работа на две смени, Моля за съвети и препоръки.
- magi_todorova
- Нов потребител
Re: Изнудване и лихварство
Ако има нотариален акт за покупко-продажба на апартамента отпреди 9 години, апартаментът на свекърва Ви не е неин - тя наистина живее под наем в чужда жилище.
От Службата по вписванията в Районния съд поискайте справка по ЕГН на свекърва Ви. После: котие на нотариалните актове, които са за имота. И още едно "после": свекърва Ви, с тези копия - при колега-адвокат. Ситуацията, както е описана от Вас, не е изобщо за даване на напразни надежди.
И да го знаете и Вие: адвокат се търси ПРЕДИ, а не след като сътворите глупостите... Успех!
От Службата по вписванията в Районния съд поискайте справка по ЕГН на свекърва Ви. После: котие на нотариалните актове, които са за имота. И още едно "после": свекърва Ви, с тези копия - при колега-адвокат. Ситуацията, както е описана от Вас, не е изобщо за даване на напразни надежди.
И да го знаете и Вие: адвокат се търси ПРЕДИ, а не след като сътворите глупостите... Успех!
- sunshine_75
- Потребител
----------
Последна промяна nk7702n на 13 Яну 2011, 11:33, променена общо 2 пъти
- nk7702n
- Старши потребител
до-magi_todorova ако наистина апартамента е прехвърлен на лихвара с нотариален акт съм сигурен че при първото ви настъпване от ваша страна бабата ще изхвърчи оттам защото веднага ще има нов собственик
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
nk7702n написа:Занимавам се с изготвяне на документи за разпоредителни сделки с недвижими имоти! Ако има някаква законова възможност за решаване на Вашия проблем и сте от Пловдив или наблизо, обадете ми се на тел. 0888 975 319, адв. Кръстева
Колега, Кръстева,
Описаният случай изобщо не попада в полето на така предложените от вас услуги, а именно - "Занимавам се с изготвяне на документи за разпоредителни сделки с недвижими имоти!".
Положението на питащата е обезпокоително
-
Melly - Старши потребител
Разбрах, че ба
- magi_todorova
- Нов потребител
Извинете! Разбрах, че бабата е дала нотариалния акт на сина си да го даде в залог (!!!), а след няколко месеца изнудвача се е появил с нотариален акт на негово име. Исторята е много оплетена - никой от потърпевшите не може да каже нещо конкретно - дати, имена..., дори жената незнае с точност какво е станало - договор ли има, прехвърляне ли....изумителна ситуация. Още преди 5 дена й казах да отиде в Службата по вписванията, но тя явно не смее и нищо не предприема ! Не ще ви занимавам повече с неясноти, когато имам нещо канкретно като информация ще ви информирам. Благодаря на всички за отзива!
- magi_todorova
- Нов потребител
до-magi_todorova сигурно не изключвате възможноста нещо вас да ви разиграват,вие говорите за 9г и ако действително апартамента е на лихваря досега да го е продал за да си заличи незаконната сделка
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Мисля, че го е страх да направи това, а и се надява да извлече още от хората. Сигурна съм, че делата му не са достатъчно чисти за да го направи, а и историята тръгва от заем с ужасни условия. Човекът изнудва семейството, възползвайки се от явното невежество на свекърва ми и зет ми.
- magi_todorova
- Нов потребител
явно молбата за четене на имената е била еднопосочна в постовете а и вече почнах да си избирам гардероб за ризите
- toni_sf
- Активен потребител
Здравейте! Имам въпрос, който може би малко трудно ще обясня, поради липсата на много голяма информация, но ако някой може да ми помогне ще съм много благодарна!
Тъй като бъдещият ми свекър заедно със жена си теглят внушително голям кредит за къща, но в последствие, след време са затруднени по изплащането му, се обръщат за помощ към близки и познати. Така взимат на заем 4000лв от "познат на познат...", за този заем те имат документ, в който обаче не знам какво пише, тъй като аз лично не знам къде е, а свекърите ми са извън страната. В продължение на известно време в което те изплащат по 400лв на месец, успяват да изплатят 2000лв от сумата. Но сега този човек казва, че те имат да му дават 6000лв след редица заплахи от негова страна към семейството. Решава да провери какво може да вземе от семейството и се сдобива с папка с документи в която вижда, че те имат теглен кредит за къщата 220 000лв. По думите му се е посъветвал със съдия изпълнител и той му е казал, че след като е взет такъв кредит за къщата, то тя струва много повече и ако задейства нещата, то при продажбата от банката от която е теглен кредита за къщата, самата банка ще си върне своите пари и той ще си вземе своите 8000лв!! Интересува ме в какви случаи от 4000лв +договор, той може да вземе изведнъж 8000лв, възможно ли е да задейства предварително делото на банката за изземане на къщата и дали евентуално този човек може да бъде съдебно наказан за изнудване или лихварство??? Предварително много благодаря, ако някой може да ми помогне!!
Тъй като бъдещият ми свекър заедно със жена си теглят внушително голям кредит за къща, но в последствие, след време са затруднени по изплащането му, се обръщат за помощ към близки и познати. Така взимат на заем 4000лв от "познат на познат...", за този заем те имат документ, в който обаче не знам какво пише, тъй като аз лично не знам къде е, а свекърите ми са извън страната. В продължение на известно време в което те изплащат по 400лв на месец, успяват да изплатят 2000лв от сумата. Но сега този човек казва, че те имат да му дават 6000лв след редица заплахи от негова страна към семейството. Решава да провери какво може да вземе от семейството и се сдобива с папка с документи в която вижда, че те имат теглен кредит за къщата 220 000лв. По думите му се е посъветвал със съдия изпълнител и той му е казал, че след като е взет такъв кредит за къщата, то тя струва много повече и ако задейства нещата, то при продажбата от банката от която е теглен кредита за къщата, самата банка ще си върне своите пари и той ще си вземе своите 8000лв!! Интересува ме в какви случаи от 4000лв +договор, той може да вземе изведнъж 8000лв, възможно ли е да задейства предварително делото на банката за изземане на къщата и дали евентуално този човек може да бъде съдебно наказан за изнудване или лихварство??? Предварително много благодаря, ако някой може да ми помогне!!
- polinans
- Нов потребител
Може, номерът е да се обяви предсрочно осребряване на дълга и така може да достигне до 8 000 лв.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivan_lawyer написа:Може, номерът е да се обяви предсрочно осребряване на дълга и така може да достигне до 8 000 лв.
А не трябва ли при обявяване на предсрочно осребряване да се уведоми в случая свекъра ми?
- polinans
- Нов потребител
Какво от това че уведомят свекъра. Всеки има право да си получи дълга. Ако едни бездейства, другите имат право да осребрят.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Извинявам се, не съм много веща по тези въпроси с правата, за това и търся разяснения по случая. Логично е разбира се човека да си получи парите, но по въпроса не се бездейства, както казах на месец му се изплащат по 400лв (така наречена лихва) по банков път. Подчертавам, че този човек не представлява фирма, агенция или заложна къща– за която рабрах, че има такава клауза в договорите в която при пресрочване сумата може да се увеличи, а такава във техния договор няма.
Другото, което ми стана също интересно е това, че той се сдобива с документи за сметките и кредитите на семейството, като отделно на кредити на съпруга и отделно на съпругата. До колкото ми е известно по законен път той не може да се сдобие с такива документи?!
Другото, което ми стана също интересно е това, че той се сдобива с документи за сметките и кредитите на семейството, като отделно на кредити на съпруга и отделно на съпругата. До колкото ми е известно по законен път той не може да се сдобие с такива документи?!
- polinans
- Нов потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|