- Дата и час: 26 Ное 2024, 20:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КАЗУС ПТП избягване от местопроишествието
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
18 мнения
• Страница 1 от 1
КАЗУС ПТП избягване от местопроишествието
Здравейте на всички четатели и коментатори Моят казус е следния: Настъпва ПТП не спирам след това ме намират и в последствие получавам от застрахователят на пострадалата кола иск за 60 хил. и сега ще ме садят. Някои ако има мнение да си го искаже ще ми е приятно да го изслушам ! Благодаря!
- p-prodanov
- Нов потребител
Re: КАЗУС ПТП избягване от местопроишествието
А вие Гражданска отговорност имате ли? Валидно свидетелство за правоуправление? Макар че няма голямо значение - не можете да докажете, че не сте били пиян по време на ПТП-то, тъй като сте избягали.
И... 60 000 лв щети... Бентли ли блъснахте?
Потърсете читав адвокат, на който му обясните всичко, и мислете заедно някаква стратегия, защото положението ви никак не е розово.
И... 60 000 лв щети... Бентли ли блъснахте?
Потърсете читав адвокат, на който му обясните всичко, и мислете заедно някаква стратегия, защото положението ви никак не е розово.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
как беше? "ръцете на закона са дълги"
- Sahiba
- Потребител
С напускането на местопроизшествието вече сте загубили по точки.
Присъединявам се към предишното мнение - намерете си читав адвокат и действайте.
И наистина - тотална щета ли сте направили на отсрещния автомобил, че ви искат 60 000 лв?!? Или може би не са щетите само по автомобила? Да не би да е имало телесна повреда? Ако е така - съвсем няма да се справите сам.
Присъединявам се към предишното мнение - намерете си читав адвокат и действайте.
И наистина - тотална щета ли сте направили на отсрещния автомобил, че ви искат 60 000 лв?!? Или може би не са щетите само по автомобила? Да не би да е имало телесна повреда? Ако е така - съвсем няма да се справите сам.
- lexiss
- Младши потребител
После ме намират - колко после, кой ви намира - кат, застрахователите, дознател и т.н.?
60 000лв - бая удар ще да е било, как вашата кола е останала в движение - камион може би?
И честно - защо избягахте от ПТП-то? Все пак за безплатни съвети се иска малко честност.
60 000лв - бая удар ще да е било, как вашата кола е останала в движение - камион може би?
И честно - защо избягахте от ПТП-то? Все пак за безплатни съвети се иска малко честност.
- nikiboy
- Потребител
Айде бе, няма как да докажеш???
Това ми напомня на един тарикат, дето "аз не го блъснах отзад, той караше назаден с 50км/час и той ме блъсна"... че то сякаш не остават следи на мястото и не може да се разбере от коя посока идва ударът.... та и ти.. не можеш да докажеш. По-скоро не знаеш как
Това ми напомня на един тарикат, дето "аз не го блъснах отзад, той караше назаден с 50км/час и той ме блъсна"... че то сякаш не остават следи на мястото и не може да се разбере от коя посока идва ударът.... та и ти.. не можеш да докажеш. По-скоро не знаеш как
- nikiboy
- Потребител
Запазете си силите, ще са Ви нужни да убедите съдията. Можете да се защитавате сам - "що да им пълня гушите", може да си наемете адвокат, а може и бял байрак да развеете. Изборът е Ваш.
- ovasilev
- Младши потребител
А вие защо разписахте акта като виновен - значи сте се съгласили с вината си още 1 час след ПТП-то, когато и пулса и адреналина са паднали, и сте осмислили и т.н.
Не се ли научихте в този вече сложен свят, че с един подпис може да промените живота си!
Не се ли научихте в този вече сложен свят, че с един подпис може да промените живота си!
- nikiboy
- Потребител
60 000 обезщетение, тови ми се струва,че със сигурност има неимуществени щети.Едва ли е само това ,което обяснявате.Адвокат, друго спасение няма.
- vaniaoz
- Потребител
Ще разкажеш ли точно е станало ПТП-то, за да видим наистина ли сте невинен?
- nikiboy
- Потребител
Местопрестъпление и местопроизшествие едно и също ли беше?Или непредпазливите деяния може и така да се определят."Произшествие",не "престъпление".Може.
- svettoslav
- Активен потребител
Добре би било да се вслушате в мненията на колегите и то възможно по-скоро. В случай, че не сте писали възражения, постарайте се след излизане на НП да Ви напише адвокат жалбата и се гответе за съд.
Важно е да се разколебае съдиятя - т.е. де не е 100% сигурен във Вашата вина или поне в описанието на случая- Успех!
Важно е да се разколебае съдиятя - т.е. де не е 100% сигурен във Вашата вина или поне в описанието на случая- Успех!
- sastezatel
- Младши потребител
sastezatel написа:Добре би било да се вслушате в мненията на колегите и то възможно по-скоро. В случай, че не сте писали възражения, постарайте се след излизане на НП да Ви напише адвокат жалбата и се гответе за съд.
Ами ако е виновен?
Ако той си мисли, че е невинен?
Често се случва "аз карах в дясната лента, пуснах левия мигач и се престроих, а той ме блъсна и смачка предната и задна лява врата, не ми осигури предимство, хем си бях пуснала мигача". Такива реплики често се чуват, и възниква спор между участниците в ПТП кой е виновният. Така че аз много искам да чуя описание на случая, но..... той човека удря един заключителен коментар и толкова. А на база "случи се, избягах, изкараха ме виновен" може да си пишем тук с години и пак да не оцелим обективната истина от случката.
- nikiboy
- Потребител
Няма смисъл да се продължава повече,тъй като само предполагаме какво и що станало.
Лично смятам че ПТП-тата сай едно от най-сложните неща в правото.Един колега,бивш следовател ми вика "Че какво им е сложното?"
Ами непредпазливостта,казвам му аз.
Аааааааааааааааа ,каза накрая той, със леко отнесен поглед в далечината..
Ако и вие сте били в нарушение и така сте станали едно от условията,без които ПТП не би настъпило(поне не в този вид)може да е налице вина.Зависи какво е нарушението.
Виновен ли е онзи,който като прави обратен завой на забрането място е станал едно от необходимите условия за тел. повреда на возещата се при него,при положение,че две МПС-та се удрят на 5-6 м. разстояние от него,и двамата водачи там са виновни,а едната кола се удря в тази,която прави обратен завой и така се стига до резултата?
Срещат се случаи в съд. практика когато невинни са осъждани,а виновни оправдавани,без да има какъвто и да било спор по фактите,именно поради сложността на тези проблеми,неясни на много юристи,включително и съдии,което е нещо наистина много страшно.
Само късмет понякога е нужен,късмет да попаднеш на точния защитник... да ги попилее в името на наказателното... и на справедливостта.
Лично смятам че ПТП-тата сай едно от най-сложните неща в правото.Един колега,бивш следовател ми вика "Че какво им е сложното?"
Ако и вие сте били в нарушение и така сте станали едно от условията,без които ПТП не би настъпило(поне не в този вид)може да е налице вина.Зависи какво е нарушението.
Виновен ли е онзи,който като прави обратен завой на забрането място е станал едно от необходимите условия за тел. повреда на возещата се при него,при положение,че две МПС-та се удрят на 5-6 м. разстояние от него,и двамата водачи там са виновни,а едната кола се удря в тази,която прави обратен завой и така се стига до резултата?
Срещат се случаи в съд. практика когато невинни са осъждани,а виновни оправдавани,без да има какъвто и да било спор по фактите,именно поради сложността на тези проблеми,неясни на много юристи,включително и съдии,което е нещо наистина много страшно.
Само късмет понякога е нужен,късмет да попаднеш на точния защитник... да ги попилее в името на наказателното... и на справедливостта.
- svettoslav
- Активен потребител
svettoslav написа:Няма смисъл да се продължава повече,тъй като само предполагаме какво и що станало.
ти си елементарен ,самият ти нарушаваш закона а пък някой те ударил много невинен се изписа ,ако не беше правил обратният завой на забранено място нямаше да има тел. повреда нали на возещатата се до теб да си беше карал направо но и да си гледаш напред де,защото пак може да има тел.повреда на тази до теб ако се загледаш какво е станало около теб
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf написа:ти си елементарен ,самият ти нарушаваш закона а пък някой те ударил много невинен се изписа ,ако не беше правил обратният завой на забранено място нямаше да има тел. повреда нали на возещатата се до теб да си беше карал направо но и да си гледаш напред де,защото пак може да има тел.повреда на тази до теб ако се загледаш какво е станало около теб
Изобщо не си схванал идеята на написаното.
Не приемай всичко дословно, а и да знаеш, че "тел.повреда " не е телефонна повреда
- nikiboy
- Потребител
nikiboy написа:Изобщо не си схванал идеята на написаното.
Ти пък ся,нали требе а се посмееме малко.
- svettoslav
- Активен потребител
е аз се смях докато писах защото е безпредметна дискусията
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
18 мнения
• Страница 1 от 1
|
|