- Дата и час: 26 Ное 2024, 21:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Спечелено НДЧХ или началото на ходенето по мъките...
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Спечелено НДЧХ или началото на ходенето по мъките...
Съдията постанови осъдителна присъда на побойниците на брат ми.Позова се на чл.78а-наложи им глоби за държавата,да въстановят направените разноски по делото от брат ми,и нито дума за адвокатският хонорар платен от брат ми за въпросното дело,който е доста голяма сума.Осъдените трябва също да наплатят на брат ми определена сума обещетение за нанесената телесна повреда.Имаме ли,право да търсим тези пари(адвокатският хонорар)и как може да си ги въстановим от осъдените след като в тъжбата ни излишно сме опоменали че престъпниците (побойниците),след прочитане-влизане на присъдата в сила трябва да ни въстановят всички направени разноски по делото+адвокатският хонорар.
- dracata
- Потребител
Re: Спечелено НДЧХ или началото на ходенето по мъките...
Попадате на точното място, но нещо с времето не е както трябва.
По принцип искането за разноски трябва да се заяви в един момент от ч.х.д., но дали и може сега, зависи от други неща.
Има едни практики на съда и т.н., по които се дължат, според други практики на съда не се дължат.
По принцип искането за разноски трябва да се заяви в един момент от ч.х.д., но дали и може сега, зависи от други неща.
Има едни практики на съда и т.н., по които се дължат, според други практики на съда не се дължат.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Re: Спечелено НДЧХ или началото на ходенето по мъките...
Съдът присъжда разноските на частния тъжител и гражданския ищец, ако те са направили искане за това - чл. 189, мисля че ал. 2 от НПК. Ако колегата е пропуснал да направи такова искане, съдът няма да се произнесе. Ако такова искане е направено, но съдът е пропуснал да се произнесе с присъдата, направете искане за произнасяне по реда на чл. 306 от НПК - с определение на съда.
- di_jenzie
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|