начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

УПРАВИТЕЛ НА ООД

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

УПРАВИТЕЛ НА ООД

Мнениеот valesa » 05 Юли 2007, 13:12

Бях управител и съдружник в ООД, което има задължения, продадох дяловете си и бях освободен като управител и от отговорност от ОС. Новия собственик на дяловете завери нотариално декларация, че е му е известно цялото финансово и деловодно състояние на дружеството и че му е предадена цялата счетоводна и деловодна документация. Интересува ме мога ли да имам проблеми с държавни институции и кредитори и от какво естество могат да са те? Трябва ли да умведомя накого за промените или това е задължение на новия управител?
valesa
Нов потребител

Re: УПРАВИТЕЛ НА ООД

Мнениеот apk76 » 05 Юли 2007, 13:26

valesa написа:Бях управител и съдружник в ООД, което има задължения, продадох дяловете си и бях освободен като управител и от отговорност от ОС. Новия собственик на дяловете завери нотариално декларация, че е му е известно цялото финансово и деловодно състояние на дружеството и че му е предадена цялата счетоводна и деловодна документация. Интересува ме мога ли да имам проблеми с държавни институции и кредитори и от какво естество могат да са те? Трябва ли да умведомя накого за промените или това е задължение на новия управител?

става дума за обстоятелства, чиято промяна подлежи на вписване в търговския регистър:
-промяна на съдружник - прехвърляне на друж дял на ІІІ лице или на съдружник
-промяна на управителя - при смяна на досегашния управител се сключва нов писмен договор за възлагане на управлението от иметона дружеството, изисква се и решение на ОС за извършваните промени, вписване в протоколна книга
От деня на вписването им поради публичния хар-р на търговския регистър ІІІ добросъвестни лица / държ институции и кредитори/ имат възможност да ги узнаят /законодателят чрез чл. 493, ал.1 ГПК въввежда необорима презумпция за знание навписаните обст-ва/
Ако тези обст-ва са вписани не би трябвало да имате проблеми
apk76
apk76
Потребител

Мнениеот ralitsa » 05 Юли 2007, 13:36

Ако сте си вписали промените в търговския регистър към съда, нямате проблеми никакви, не се шашкайте, поздрави
ralitsa
Потребител

Мнениеот Clavdivs. » 06 Юли 2007, 14:10

Ако по Ваше време е станала белята по чл.227б от НК :wink: сте си в киреча.

Но на прокуратурата много не й се занимава с това престъпление... /което им е и доста неясно/

Виж на кредиторите не е толкова безразлично и понякога "рият" в тази насока.

Но иначе споко - хората, които могат да пишат са на почит в затвора.
:wink:
Clavdivs.
Потребител

Назад към Наказателно право