Много моля,ако може някой да ми отговори !През 1999г.моят тъст се разболя и получи инвалидност първа категория с чужда помощ.Живееше след пенсионирането си от армията на вилата в с.Петърч.Ние със дъщеря му се грижихме за него.Местен гражданин го помоли да отстъпи правата си на инвалид за закупуване на автомобил.
Моят тъст не е давал писменно съгласие пред нотариус за което гарантирам.Повече не е ставало на въпрос за подобни услуги.
През 2005 г.тъстът ми почина.Но същата година получаваме от ДЗИ иск с който ни уведомяват,че с автомобил собственост на моя тъст е извършено ПТП.Отидохме в ДЗИ и съобщихме,че е станала грешка.
Но на компютъра продължава и до днес да излиза името на починалия човек.По името от акта открихме водача на "ОПЕЛ ВЕКТРА"
СО 1735 -Юрий Дойчинов живущ в кв.Банишора.Отидохме при него с молба да прехвърли нотариално автомобила на свое име,след като разбрахме,че го е закупил от Ивайло Колев от с.Петърч-обл.София,който неизвестно как е извадил пълномощно на името на починалия ми тъст.
Но г-н Дойчинов каза,че препродал автомобила трети път на лице за което не си спомня нищо.Пълна амнезия.
Съпругата ми започна да пуска жалби до районна прокуратура К-брод,отговора беше,че не е от тяхната компетенция и това са междуличностни взаимоотношения.За което имаме писмен отговор.
Обърнахме се към КАТ София окръг и там юриста свива рамене.
Обърнахме се към Полиция К-брод и там незнаеха като какъв да бъде издирван автомобила.
Но всички са единодушни,че ако се извърши престъпление с този автомобил ще търсят собственика(покойник)или неговия пряк наследник.
Мислихме да обявим автомобила за национално издирване,но тогава ние ще носим отговорност.
Абсурда е налице,но все се надявам,че има начин да бъде издирен посочения автомобил и да бъде прехвърлен на човека,който си го е купил и си го кара.
С уважение:Александър Панев
- Дата и час: 26 Ное 2024, 09:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обсебване на автомобил
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Ако тъстът Ви на датата, на която е дадено пълномощното "от него" да бъде закупен автомобил на негово име е бил на легло у Вас и Вие сте абсолютно сигурни, че не е могло да има начин той да се подпише пред нотариус за каквото и да е, подайте жалба в Прокуратурата, като приложите акта за ПТП-то и изложите горните обяснения. Искайте да бъде образувано нак.дело за извършена документна измама. Копие от жалбата, подадена в прокуратурата с поставен входящ номер (копието с оригиналния входящ номер запазете за себе си) подайте в ДЗИ и съда (ако има заведен съдебен иск) с молба производството срещу Вас да бъде прекратено. Нуждаете се от адвокат. Ако иска е на малка стойност, може да решите и да платите сумата, но по такъв начин косвено признавате, че автомобила е бил собственост на тъста Ви.
- rts
- Активен потребител
Обсебване на автомобил
Здравейте,много Ви благодаря за отговора!Но проблема е такъв,че от
Районна Прокуратура Костинброд ни пращат във Полицията,а пък там казват,че сме за Прокуратурата.Толкова ли е сложно,човекът е починал и някой използва правата му на инвалид това да бъде спряно.
Стигнахме до извода,че ще бъде по-лесно ако обявиме колата за издирване и без това вече се води по документи на съпругата ми като наследник.Тогава си мислиме,че собственика сам ще моли да се прехвърли колата.Така ни посъветваха и самите следователи,защото няма под каква форма да я издирват(каквото и да означава този отговор на следствени служби).Интересува ме дали ще ни подведат под отговорност,ако обявиме колата за издирване,че е открадната?
Поздрави Александър
Районна Прокуратура Костинброд ни пращат във Полицията,а пък там казват,че сме за Прокуратурата.Толкова ли е сложно,човекът е починал и някой използва правата му на инвалид това да бъде спряно.
Стигнахме до извода,че ще бъде по-лесно ако обявиме колата за издирване и без това вече се води по документи на съпругата ми като наследник.Тогава си мислиме,че собственика сам ще моли да се прехвърли колата.Така ни посъветваха и самите следователи,защото няма под каква форма да я издирват(каквото и да означава този отговор на следствени служби).Интересува ме дали ще ни подведат под отговорност,ако обявиме колата за издирване,че е открадната?
Поздрави Александър
- sashop
- Младши потребител
Може да не сочите, че е открадната. Посочете, че упълномощителят е починал и че новия наследник няма представа къде се намира наследствената му вещ, т. е. наистина ще се сочат данни за обсебване - чл. 206 НК. В този смисъл Вие не твърдите, че лицето Х е извършило престъпление, а искате от компетентните органи да проверят фактите и да усановят метонахождението на автомобила, за можете да уредите гражданско правните отношения по отношение на вещта. Вие сочите обстоятелтвата- те преценяват има ли данни за извършено престъпление или не.Така няма основание в един слънчев ден, владелеца на вещта да ви обвини в набедяване, да не говорим, че това е твърде условно, тъй като името на това лице не Ви е известно. Опитах се за Ви обясня, че за Вас няма никаква опасност. Подайте молба и искайте издирване на автомобила.
- edit
- Потребител
Re: Обсебване на автомобил
При мен пък се получи друго. Закъсах с колата на родителите ми в гр. В.дол и оставих автомобила там за ремонт в автосервиз. На другия ден се оказа, че работникът / бивш затворник с условна присъда/взел от сервиза през нощта ключа за колата и колата /документите бяха в мен, никога не съм им ги оставяла/, и отпрашил с автомобила. Карал без книжка , защото няма такава и в 3 часа след полунощ се блъска в дърво и пада в дерето на една река. Оставям им читава кола, а те ми я връщат на хармоника. От сервиза предложиха на родителите ми цена за автомобила наполовина по-ниска от застрахователната+условие, да им прехвърлим нашата кола. Пуснахме жалба за кражба в МВР В.дол, от където ни уведомиха, че ще заведат произшествието само като ПТП! Сега застрахователят иска писмо, че от МВР-В.дол, че е започнало разследване за кражба, но такова няма. Какво да правим?
- nelka777
- Младши потребител
Re: Обсебване на автомобил
Благодаря!
Прокуратурата ли определя кой е виновникът-лицето, отнело автомобила /само/ или и сервизът, в който е оставена колата ?
Прокуратурата ли определя кой е виновникът-лицето, отнело автомобила /само/ или и сервизът, в който е оставена колата ?
- nelka777
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|