начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

дайте мнение

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: дайте мнение

Мнениеот georgiev_sfbg » 28 Сеп 2010, 10:49

teogeo написа:Естествено, че не е задължително да е с висше. Ама поне основно да имаше. Тези неща се учеха във 2-3ти клас.

За връщането от съдебна зала - не си най-права. Имаше един едно време една
n-ска прокурорка, от една n-ска РП, в една n-ска държава, чийто първи обвинителен акт беше върнат поради неграмотност. Сега същата прокурорка е
районен съдия и се казва Галя Маринова :)

/мнение от teogeo на 28 Сеп 2010, 09:07/
viewtopic.php?f=13&t=43648&st=0&sk=t&sd=a&start=20

...Хм! 8)
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот georgiev_sfbg » 28 Сеп 2010, 10:56

дайте мнение
от kras83 на 24 Сеп 2010, 17:09

Имам профил в сайт за запознанства, някой ми е копирал снимката от там и я ползва в друг спортен сайт, като пише дори името ми, годините ми и глупости по мой адрес. Какво мога да направя за да стигна до този нещастник? Даите съвет, моля!

viewtopic.php?f=13&t=43648&st=0&sk=t&sd=a

подлецът електричар
от kras83 на 17 Юни 2010, 09:01

Здравейте! Студент по право съм във Великотърновския университет, но съм все още новобранец(току що завърших първи курс) и искам мнения от ваша страна във връзка с един случай, който стана наскоро с мен. Случката не е кой знае каква, но наглостта на някой хора понякога е безгранична, затова исках да я споделя. Преди време майка и татко уговориха един електричар да прокара инсталация в една стопанска стая(там държим жито, царевица и т.н). Уговорили се за 50 лева. Накратко: той свършил близо половината работа, те му дали 25 лева, после един ден дошъл за 2 часа , помотал се и си заминал. От тогава минават близо 2 години без този да се вясне. Ние платихме на един друг и той довърши работата която оставаше и беше по-сложна. Докато не идва миналия ден у нас в нетрезво състояние електричаря хаймана и иска да му платим един надник. Употребяваше нецензурни думи и се заканваше че щял да развали инсталацията. Тогава на мен ми кипна хванах го за ръката и го изведох от нашия двор на улицата, като му казах , че е пиян и че няма да му дадем никакви пари. Вчера идва у нас полиция и искат да ходим аз , татко и майка да даваме обяснения защото онзи казал че съм го бил. Знам че от това няма да последва нищо, тъй като правото е на наша страна, но дайте ми съвет какво бих направил за да сложа този подлец на мястото му.

viewtopic.php?t=42300

...Интересно! 8)
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Мнениеот nikiboy » 29 Сеп 2010, 21:59

Абе Георгиев, ти в поредна тема взе да слухтиш за предишни мнения на потребителите.

Дай пак нещо в червено де, подчертай, цитирай 5-6 пъти :lol:
nikiboy
Потребител

Мнениеот kras83 » 30 Сеп 2010, 13:20

hidden написа:Ужас! Какво съучастие, какъв чл. 20 НК? Та тук изобщо няма престъпление!

Точно това искам да знам. Ако някой вземе твоя лична снимка, без твое разрешение и съгласие и я публикува някъде и пише под нея името ти, годините ти, населеното място, от където си и те нарича педерас, като какво може да се тълкува? Разбирам, че интернет е глобална мрежа и служи за скривалище на всякаква измет, но не трябва ли, именно затова да се затегне контролът при такива случаи. Не говоря да се преследват хора даващи мнение по политически и други въпроси, а да се осигури адекватна защита на личните данни и личния снимков материал на интернет-потребителите от страна на собствениците на сайтовете и МВР. Интернет е отражение на реалния свят, не може нещо, което е забранено по принцип, да бъде позволено само, защото трябвало да се осигури анонимността на потребителите. Интернет ще се развива все повече и трябва да се дават правомощия на органите в случаи като моя. Който го е направил със сигурност е някое лапе на 15 години. Ако имаше прашомощие МВР да вземе ип адреса от администратора на сайта и да се обадят по телефона на родителите на това момченце, въпросът щеше да бъде решен много бързо и ефикасно.
kras83
Младши потребител

Мнениеот teogeo » 30 Сеп 2010, 13:47

kras83 написа:
hidden написа:Ужас! Какво съучастие, какъв чл. 20 НК? Та тук изобщо няма престъпление!

Точно това искам да знам. Ако някой вземе твоя лична снимка, без твое разрешение и съгласие и я публикува някъде и пише под нея името ти, годините ти, населеното място, от където си и те нарича педерас, като какво може да се тълкува? Разбирам, че интернет е глобална мрежа и служи за скривалище на всякаква измет, но не трябва ли, именно затова да се затегне контролът при такива случаи. Не говоря да се преследват хора даващи мнение по политически и други въпроси, а да се осигури адекватна защита на личните данни и личния снимков материал на интернет-потребителите от страна на собствениците на сайтовете и МВР. Интернет е отражение на реалния свят, не може нещо, което е забранено по принцип, да бъде позволено само, защото трябвало да се осигури анонимността на потребителите. Интернет ще се развива все повече и трябва да се дават правомощия на органите в случаи като моя. Който го е направил със сигурност е някое лапе на 15 години. Ако имаше прашомощие МВР да вземе ип адреса от администратора на сайта и да се обадят по телефона на родителите на това момченце, въпросът щеше да бъде решен много бързо и ефикасно.

И тук следва да разграничим властта на:

1. законодателна
2. съдебна
3. изпълнителна

, след което да специфицираш критиките си към една от тях.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот nikiboy » 30 Сеп 2010, 18:42

Аз не разбирам едно нещо:
Преди година - две масово се искаше, да не може МВР да следи така лесно, само за тежки престъпления. Всички си насочиха енергията към "не искам да ме следят" ( не че някой ще следи или подслушва някой "селяндур", който говори по телефона само колко вино, грозде, агнета и т.н. има и е заклал ).
А сега изведнъж се оказва, че е глупаво да ти нападнат детето в 16.00 часа , да му ударят два шамара, да му вземат мобилния телефон и да избягат, и МВР да няма правомощие дори да изиска IMEI номера от мобилните оператори, защото "детето ви не е убито при нападението".
Още някоя друга година и Обикновения честен данъкоплатец ще разбере, че всъщност това, което е искал е в негов ущърб.
nikiboy
Потребител

Предишна

Назад към Наказателно право