начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Проблем с лихвар

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Проблем с лихвар

Мнениеот nk7702n » 27 Авг 2012, 21:55

Не съм казала,че не е реално, просто добре пресъздадено под формата на шега. Това ми беше мисълта. :wink:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот teogeo » 28 Авг 2012, 22:07

lorane написа:Благодаря за отговорите,малко се успокоих днес.Видях се с един прокурор,той също ми каза да подадем жалба и там щели подобаващо да се отнесат с лихваря ( тъй като сме малък град и всички се познаваме).Питаше ме също при кой е записната и като му казах,че няма такава,чак му стана весело.Каза ми точно в при кой да отидем в полицията.И това,което ми подейства най-успокояващо е ,че ми каза,че изобщо няма за какво да се притеснявам.Другото,което е,че при 1-2 акции в града задържаха няколко човека,които сигурно са нещо като главатари,като 2 акция беше преди максимум 3 месеца и по информацията която имам,той е човекът,който е дал пари на този,с когото е нашия проблем( той между другото е стар познайник на полицията,срещу него има дела за изнасилване,побой).И,Вие,като по-образовани от мен,смятате ли,че човек с такова досие,би посегнал?

Брей каква услужлива била прокуратурата, щом човек имал връзки. Иначе - "гражданско-правен спор от частен характер" и "няма данни за извършено престъпление от общ характер" ( 1 или 2 - според зарчетата).
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот neutralen » 28 Авг 2012, 22:34

До колкото знам, прокурорите също са юристи и разбират от наказателно право толкова, колкото от гражданско право. Един юрист, който не е прокурор, непременно ще се заблуди и ще квалифицира един гражданско правен спор като престъпление. За това са прокурорите - да турят ред в процеса.
neutralen
Активен потребител

Мнениеот teogeo » 28 Авг 2012, 22:46

neutralen написа:До колкото знам, прокурорите също са юристи и разбират от наказателно право толкова, колкото от гражданско право. Един юрист, който не е прокурор, непременно ще се заблуди и ще квалифицира един гражданско правен спор като престъпление. За това са прокурорите - да турят ред в процеса.

Всеки ден човек научава ако не нещо ново, то нещо, което ще го накара да се засмее от сърце :)

Дано никога никой не опира до услугите на юрист, който твърди, че разбира от наказателно право толкова, колкото и от гражданско.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот teogeo » 29 Авг 2012, 16:00

А и ми е чудно - в малкия град да не би да си имате "личен прокурор" или "личен полицай" ?

А че какво? Не може ли? Как може всеки да си има GP (джи пи), а да не може да си има прокурор/полицай?
С какво прокурорите са повече от лекарите? Караш пил, ама те хванали един път извън района други катаджии, светнал дрегера - написали ти акт. Да, ама после тичаш при личния прокурор (е, предполагам е със записване на част), той покрива нещата и скачаш наново в колата :) /и това не е виц, не е.../
Аватар
teogeo
Активен потребител

Мнениеот lorane » 29 Авг 2012, 19:36

Мисля,че грешно сте ме разбрали,нямам си личен прокурор,нито полицай,нито адвокат,само джи пи :wink: .Просто се познаваме,на една улица живеем.Нормало да поискам съвет.Вас,ако съседа ви попита нещо няма ли да му отговорите?Иначе откато тръгнах да се интересувам,тоя човек никакъв го няма.Прави сте,че не трябва да се бъркам в мъжки работи,ама пусти страх.
lorane
Нов потребител

Мнениеот etere_ » 30 Авг 2012, 11:09

Подай сигнал и до данъчните /НАП/ срещу този лихвар за укриване на доходи в [особено] големи размери. Последното ще се установи в хода на проверката, а после и ревизията, която му се очертава...
Нямаш представа колко ще му се зарадват органите по приходите... ;)
Получаването на пари на ръка без фискален документ е нарушение на данъчно-осигурителното законодателство.
etere_
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 30 Авг 2012, 14:45

Аз пък нямам нищо против да си имат хората личен адвокат. Какви са тия смени, от тоя не съм доволен, от оня не съм, не си вдигал телефона, сменил си адреса и нямали новите му координати и т.н. Така и адвокати, и клиенти ще са по - отговорни и съвестни и всеки ще си знае мястото, правата и задълженията. :P
nk7702n
Старши потребител

Предишна

Назад към Наказателно право