- Дата и час: 30 Ное 2024, 00:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
отвод на следовател
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
35 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: отвод на следовател
има напредък,дознателката която ме викаше ме отведе на разпит пред съдия, и отвода след протеста на адвокатката е уважен сега ще чакаме следващите действия
- petia7777777
- Младши потребител
ура има напредък, постановиха отвод и ме разпитаха пред съдия по делегация( спестиха ми разход 20лева ) и очаквам следващите действия, ако някой може да предположи какво следва да пише
- petia7777777
- Младши потребител
не искам да казвам заучената фраза
но
"нали ти казах"
просто се успокой , и нещата ще са наред, просто трябва време ...
-
street - Потребител
street написа::)
не искам да казвам заучената фраза
но
"нали ти казах"
просто се успокой , и нещата ще са наред, просто трябва време ...
Благодаря Ти, в целия този цирк само ти се оказа прав и наистина нещата макар и по трудния и гадния начин ще тръгнат на където трябва , ще пиша по нататък какво става, не заради друго но съм сигурна, че има доста такива като мен и се отчайват в даден момент.....
- petia7777777
- Младши потребител
В тази ситуация ми изникна въпроса може ли като доказателства пред съда да се изискат разпечатки за проведени разговори и дали има опция не само кой номер на кой е звънял но и съществото на разговорите, надявам се, че ме разбрахте? Ако някой е запознат моля да ми пише, благодаря предварително.
- petia7777777
- Младши потребител
petia7777777 написа:В тази ситуация ми изникна въпроса може ли като доказателства пред съда да се изискат разпечатки за проведени разговори и дали има опция не само кой номер на кой е звънял но и съществото на разговорите, надявам се, че ме разбрахте? Ако някой е запознат моля да ми пише, благодаря предварително.
Може да се изискат разпечатки , но само с проведени разговори , от номер на номер с времето и продължителността.
Няма как да се изиска съществото на разговорите, прични:
1.То не се записва от оператора
2.Това се води СРС и се прави предварително , преди да бъдат проведени разговорите
Просто така седят нещата и тая информация на самия проведен разговор - просто не съществува никъде..
Ако искаш да докажеш кой какво е казал, трябва една Очна Ставка , ако отсрещния отрича казаното във вашия проведен разговор, все пак ако - тази среща Очи в Очи няма да те притесни по някакъв начин , защото не е много приятно все пак и е изнервящо.. (което и е и целта разбира се)
За мен само с Очна Ставка , може да се докаже някакъв разговор - друг вариант лично аз не виждам..
Можеш да имаш искане за провеждане на Очната Ставка , като пострадал разбира се , но да знаеш ,че на тая очна ставка ще бъде лицето срещу което се води делото или свидетел , незнам на каква фаза е още , както твоя и неговия адвокат.Накрая на очната ставка те питат имаш ли въпроси към другия - тогава е момента да питаш каквото искаш.. демек за разговора..
-
street - Потребител
стриит много ти благодаря за съветите не можеш да си представиш колко много ми помагаш, а аз обещавам ако осъдя този и накажат неговите поддръжници ще почерпя задължително
- petia7777777
- Младши потребител
НПК
Чл. 74. (1) Пострадал е лицето, което е претърпяло имуществени или неимуществени вреди от престъплението.
(2) При смърт на лицето това право преминава върху неговите наследници.
(3) Обвиняемият не може да упражнява правата на пострадал в същото производство.
Права на пострадалия в досъдебното производство
Чл. 75. (Изм. - ДВ, бр. 109 от 2008 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.) В досъдебното производство пострадалият има следните права: да бъде уведомен за правата си в наказателното производство; да получи защита за своята сигурност и тази на близките си; да бъде информиран за хода на наказателното производство; да участва в производството съгласно установеното в този кодекс; да прави искания, бележки и възражения; да обжалва актовете, които водят до прекратяване или спиране на наказателното производство; да има повереник.
(2) (Нова - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.) Органът, който образува досъдебното производство, уведомява незабавно пострадалия за това, ако той е посочил адрес за призоваване в страната.
(3) (Предишна ал. 2, доп. - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.) Правата на пострадалия възникват, ако той изрично поиска да участва в досъдебното производство и посочи адрес за призоваване в страната.
Пиша ти го за да знаеш какви права имаш.
Не искам да те "надъхвам" прекалено много за разпечатките или очната ставка.
по принцип може - да , но това зависи от прокурора дали ще прецени , че има нужда или няма... Все пак той си е "царя" на досъдебното. според мен ако имаш искания - директно към него. Но едно само да ти кажа , когато имаш някакво искане трябва да се обосновеш , доста добре за това което искаш - т.е. какво точно ще докажеш с него. И е добре да е писмено , а не устно. Разбира се има и вероятност да ти откажат такова нещо , но все пак е по-добре да пробваш , отколкото да не правиш нищо..
Чл. 74. (1) Пострадал е лицето, което е претърпяло имуществени или неимуществени вреди от престъплението.
(2) При смърт на лицето това право преминава върху неговите наследници.
(3) Обвиняемият не може да упражнява правата на пострадал в същото производство.
Права на пострадалия в досъдебното производство
Чл. 75. (Изм. - ДВ, бр. 109 от 2008 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.) В досъдебното производство пострадалият има следните права: да бъде уведомен за правата си в наказателното производство; да получи защита за своята сигурност и тази на близките си; да бъде информиран за хода на наказателното производство; да участва в производството съгласно установеното в този кодекс; да прави искания, бележки и възражения; да обжалва актовете, които водят до прекратяване или спиране на наказателното производство; да има повереник.
(2) (Нова - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.) Органът, който образува досъдебното производство, уведомява незабавно пострадалия за това, ако той е посочил адрес за призоваване в страната.
(3) (Предишна ал. 2, доп. - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.) Правата на пострадалия възникват, ако той изрично поиска да участва в досъдебното производство и посочи адрес за призоваване в страната.
Пиша ти го за да знаеш какви права имаш.
Не искам да те "надъхвам" прекалено много за разпечатките или очната ставка.
по принцип може - да , но това зависи от прокурора дали ще прецени , че има нужда или няма... Все пак той си е "царя" на досъдебното. според мен ако имаш искания - директно към него. Но едно само да ти кажа , когато имаш някакво искане трябва да се обосновеш , доста добре за това което искаш - т.е. какво точно ще докажеш с него. И е добре да е писмено , а не устно. Разбира се има и вероятност да ти откажат такова нещо , но все пак е по-добре да пробваш , отколкото да не правиш нищо..
-
street - Потребител
Днес получих призовка за очна ставка. Имах го и аз като идея но като си представих, че пак ще видя физиономията на този изрод се отказах тотално. За мое съжаление те пък го направили, сигурно се досещат,че ще ме накарат пак да преживея ужаса но..........? Надявам се да не се срина пак психически и да не изпадам пак в нервни разтройства относно случилото се. Ще пиша след вторника когато съм призована за очната ставка.
- petia7777777
- Младши потребител
Няма да се ДАВАШ!!!!!!
Не е много редно , но ще ти дам един акъл!
ако искаш пий едно валерианче , преди това....
Вземи си адвокатката с теб ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!!!!
ПОДГОТВИ СИ ВЪПРОСИТЕ КОИТО ИСКАШ ДА ЗАДАДЕШ НА ЕДНО ЛИСТЧЕ!!!
ТИ ИМАШ ПРАВО НА ТОВА КАТО СВИДЕТЕЛ!!!
НИЩО, ЧЕ Е ОЧНА СТАВКА ТИ СЕ ВОДИШ СВИДЕТЕЛ И ИМАШ СЪЩИТЕ ПРАВА!!!
ТОВА ТИ ГО КАЗВАМ ЗА ДА НЕ ЗАПЕЦНЕШ С ВЪПРОСИТЕ...
УСПЕХ И НЯМА СЕ ДВАВШ!
Ако ти се "отворят" на очната ставка:
припомни им чл.122 от НПК
Права на свидетеля
Чл. 122. (1) Свидетелят има следните права: да си служи с бележки за цифри, дати и други, които се намират у него и се отнасят до неговите показания; да получи възнаграждение за загубения работен ден и да му бъдат заплатени разноските, които е направил, както и да иска отмяна на актовете, които накърняват правата и законните му интереси.
(2) Свидетелят има право да се консултира с адвокат, ако смята, че с отговора на поставения въпрос се засягат правата му по чл. 121. При направено искане разследващият орган или съдът осигуряват тази възможност.
Не е много редно , но ще ти дам един акъл!
ако искаш пий едно валерианче , преди това....
Вземи си адвокатката с теб ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!!!!
ПОДГОТВИ СИ ВЪПРОСИТЕ КОИТО ИСКАШ ДА ЗАДАДЕШ НА ЕДНО ЛИСТЧЕ!!!
ТИ ИМАШ ПРАВО НА ТОВА КАТО СВИДЕТЕЛ!!!
НИЩО, ЧЕ Е ОЧНА СТАВКА ТИ СЕ ВОДИШ СВИДЕТЕЛ И ИМАШ СЪЩИТЕ ПРАВА!!!
ТОВА ТИ ГО КАЗВАМ ЗА ДА НЕ ЗАПЕЦНЕШ С ВЪПРОСИТЕ...
УСПЕХ И НЯМА СЕ ДВАВШ!
Ако ти се "отворят" на очната ставка:
припомни им чл.122 от НПК
Права на свидетеля
Чл. 122. (1) Свидетелят има следните права: да си служи с бележки за цифри, дати и други, които се намират у него и се отнасят до неговите показания; да получи възнаграждение за загубения работен ден и да му бъдат заплатени разноските, които е направил, както и да иска отмяна на актовете, които накърняват правата и законните му интереси.
(2) Свидетелят има право да се консултира с адвокат, ако смята, че с отговора на поставения въпрос се засягат правата му по чл. 121. При направено искане разследващият орган или съдът осигуряват тази възможност.
-
street - Потребител
стриит с риск да се повторя, много ти благодаря за подкрепата и съветите.
- petia7777777
- Младши потребител
Очната ставка въпреки големите ми страхове и притеснения мина добре. Този дойде без адвокат а следователя ни попита общо взето само по два въпроса.Искаше да приключим без да ни предложи дали искаме да си зададем въпроси, аз естествено с адвокатката се бяхме подготвили зададохме около 20 въпроса които бяха записани а онзи само повтаряше няма да отговарям, питам се за какво поискаха очна ставка след като явно не се бе подготвил каква ли бе целта, но ще видим продължението. Някой може ли да даде насоки сега колко време ще трябва да мине, и кога най накрая ще му повдигнат обвинение?
- petia7777777
- Младши потребител
хехе споко
"Няма да отговарям" е казал , защото се ползва от правото си " да не отговаря на въпроси , с отговорите на които би се уличил в престъление..
Чл. 121. (1) Свидетелят не е длъжен да дава показания по въпроси, отговорите на които биха уличили в извършване на престъпление него, неговите възходящи, низходящи, братя, сестри или съпруг или лице, с което той се намира във фактическо съжителство.
дошъл е без адвокат защото това най-малко ще доведе до съмнения че ще се чувства виновен за нещо , след като се води срещу него, в твоя случай адв. ти е повереник, затова няма да буди съмнения но в неговия да..
Все пак са "колеги" доколкото разбрах.... затова "не е предложил въпроси" а е длъжен - искал е да мине "метър" ако не се усетите... ,
еее това просто няма как да ти кажа за обвинението ... това го казва прокурора ...
а очната ставка са я искали ако имате противоречия в разпитите те да се установят, кое е вярно и кое не...
обче ако е "железен" е много трудно - на мен ми се е случвало да правя очна става между обиконвеч човечец и пандизчия ами .... държи гадината - лъже и аз знам че лъже ама пиша (такъв ни е е закона)
просто тука някак си признавам не знам какво може да стане , защото незнам нищо по делото , но и не ми казвай , защото има следствена тайна - и е подсъдимо ....
просто изчакай , а адвокатката ти може да иде при прокурора и да говори като хората на къде клонят нещата - ако е човек ще каже ....
"Няма да отговарям" е казал , защото се ползва от правото си " да не отговаря на въпроси , с отговорите на които би се уличил в престъление..
Чл. 121. (1) Свидетелят не е длъжен да дава показания по въпроси, отговорите на които биха уличили в извършване на престъпление него, неговите възходящи, низходящи, братя, сестри или съпруг или лице, с което той се намира във фактическо съжителство.
дошъл е без адвокат защото това най-малко ще доведе до съмнения че ще се чувства виновен за нещо , след като се води срещу него, в твоя случай адв. ти е повереник, затова няма да буди съмнения но в неговия да..
Все пак са "колеги" доколкото разбрах.... затова "не е предложил въпроси" а е длъжен - искал е да мине "метър" ако не се усетите... ,
еее това просто няма как да ти кажа за обвинението ... това го казва прокурора ...
а очната ставка са я искали ако имате противоречия в разпитите те да се установят, кое е вярно и кое не...
обче ако е "железен" е много трудно - на мен ми се е случвало да правя очна става между обиконвеч човечец и пандизчия ами .... държи гадината - лъже и аз знам че лъже ама пиша (такъв ни е е закона)
просто тука някак си признавам не знам какво може да стане , защото незнам нищо по делото , но и не ми казвай , защото има следствена тайна - и е подсъдимо ....
просто изчакай , а адвокатката ти може да иде при прокурора и да говори като хората на къде клонят нещата - ако е човек ще каже ....
-
street - Потребител
е задължително ще пиша за развитието, ок той отрича да е било против волята ми, но има документи за средна телесна , епикриза от психолог и др. такива и незнам на какво разчита, явно мислеше че ще се измъкне и аз няма да се усетя, все пак да не забравяме колко проблеми ни създаваха неговите " колеги" докато стигнем до тук
- petia7777777
- Младши потребител
35 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|