начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Дребна кражба

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Дребна кражба

Мнениеот tihomir2009 » 16 Юни 2009, 21:30

diaida написа:
tihomir2009 написа:Получих наказателно постановление, според което ми е наложена глоба. А сега ми кажете банковата сметка, по която трябва да се плати. Това никой не го знае :twisted:

В данъчното по местожителство! :D ИзненадАх ли те?!

Частично. За НАП знаех. Просто трябва да пратя парите на конкретното ТД на НАП.
tihomir2009
Младши потребител

Мнениеот tihomir2009 » 16 Юни 2009, 21:33

Gabi1 написа:Ами просто си вкаран в системата като извършител. При справка в информационните масиви на МВР това ще излиза. Освен за работа като "мухлив полицай", забрави и за лично оръжие.

А имам ли право на кучегон. Той за лично оръжие ли се счита?
tihomir2009
Младши потребител

Мнениеот diaida » 17 Юни 2009, 00:02

tihomir2009 написа:
Иди в РПУ-то. Там я има.

От тук нататък забрави за работа в МО и МВР и за лично оръжие.
Питай преди да вземеш!

Честно казано малко ме е яд как перфектно работи машината за да срине нечия съдба!

Как да се прекръстя пред форума? А Тихомирчо от тук нататък, където и да го проверят, ще е контингент по "Кражби".
Все пак, Тихомире, дано да ти е за последно.

Обадих се на един куп РПУ-та и в МВР и в НАП - не я знаят хората тази сметка.
Точно това, за което пишеш ти, ме разсмя най-много: полицаят, пред когото писах самопризнания, ми изтърси, че вече не мога да стана полицай или да работя като охрана. :lol: "Кой е тръгнал да става мухлив полицай" си викам на акъла. Майтапи...
Последното, което пишеш е притеснителното: какво значи "където и да го проверят, ще е контингент по "Кражби"". Дешифрирай, ако обичаш.

Нали ти писах къде се плаща?!
"Мухлив полицай" не знам дали ще станеш, ама "мухлив-крадец" вече СИ!
За едни 30 кинта орева ортаклъка, а и долавям някаква героичност в изказа ти, относно този "подвиг", което е най-обяснимо, имайки предвид размера на кражбата и виртуозността с която е извършена.
Като си такъв отворко - дешифрирай сам, ама то за дешифриране трябва и повечко акъл, с малкото дето притежаваш - свиваш 30 кинта и се вкарваш в приключения!
Ама, че нахал ! - би добавил Чехов ...
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот diaida » 17 Юни 2009, 00:45

doc03 написа:То се почва с 30.
Ама той ще се съдере от яд, че са го хванали.
Знаеш ли, Диа, че май толкова струвал аналният гел. Дали пък не си е свил такъв ?

Ще му подарят батковците в затвора следващият път !
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот diaida » 17 Юни 2009, 01:11

И аз съм крала - дневник от учителската стая. :lol: :lol: :lol: За целта се бях събула по чорапогащник, но носех ушанка-шапка, папионка, мъжки потник и така наречените "апрески" (ботуши). :P :lol: :lol: Единственият свидетел беше чистача на училището, който като направи описание на крадеца го взеха за луд :D :lol: :lol:
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот diaida » 17 Юни 2009, 04:03

26 и половина ... (без ДДС) :lol: :lol: :lol:

Извинявай, къде да си платя глобата? Че май никой не знае ... :roll:
Аватар
diaida
Активен потребител

Масиви

Мнениеот tihomir2009 » 17 Юни 2009, 13:45

Кви масиви, кви 5лв. Съден ли съм - не съм. Влязал съм бил в масивите. Аз ли съм тъп или полицаите, които пишат тук. Кво ме вълнуват масивите, бе!
tihomir2009
Младши потребител

Глоба

Мнениеот tihomir2009 » 17 Юни 2009, 13:46

Ааа, и още нещо. Самите полицаи ме съветват да не плащам тая глоба.
tihomir2009
Младши потребител

Мнениеот tihomir2009 » 17 Юни 2009, 13:51

Нали ти писах къде се плаща?!
"Мухлив полицай" не знам дали ще станеш, ама "мухлив-крадец" вече СИ!
За едни 30 кинта орева ортаклъка, а и долавям някаква героичност в изказа ти, относно този "подвиг", което е най-обяснимо, имайки предвид размера на кражбата и виртуозността с която е извършена.
Като си такъв отворко - дешифрирай сам, ама то за дешифриране трябва и повечко акъл, с малкото дето притежаваш - свиваш 30 кинта и се вкарваш в приключения!
Ама, че нахал ! - би добавил Чехов ...

За тия 30 кинта магазинът и полицаите ореваха орталъка, не аз. Не работя в тоя магазин (някой питаше и затова).
tihomir2009
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 17 Юни 2009, 22:50

Абе кокошкар! Кофти е да те лепнат, а? Кой ти е крив, че имало по-печени от тебе? Водиш си се КК и това е. Недей рива, ми бегай да бачкаш, щото като гледам не ти връзва в кражбите. А кинти си требват, колегите нема се без мъни да те съветват. :lol: :lol: :lol:
Gabi1
Потребител

Re: Масиви

Мнениеот Гост. » 17 Юни 2009, 23:34

tihomir2009 написа:Кви масиви, кви 5лв. Съден ли съм - не съм. Влязал съм бил в масивите. Аз ли съм тъп или полицаите, които пишат тук. Кво ме вълнуват масивите, бе!

Не сте осъждан- за сега. Бъдещето е пред вас, не забравяйте.
Колегите се опитват да влеят малко здрав разум в "черепната ви кухина"/ цитирам колега от форума/- уви, безуспешно.
А какви са последствията ще установите скоро- като ви нарочи някой районен инспектор и за всяка дребна, кокошкарска кражбица започнат да ви притесняват, привикват и прочие оперативни дейности. Но, и за това има време- изобщо бъдещето е пред вас, сам ще установите къде е светлината в тунела.
До тогава вложете сили и умения да се заострите- поне малко.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот tihomir2009 » 19 Юни 2009, 01:19

Gabi1 написа:Абе кокошкар! Кофти е да те лепнат, а? Кой ти е крив, че имало по-печени от тебе? Водиш си се КК и това е. Недей рива, ми бегай да бачкаш, щото като гледам не ти връзва в кражбите. А кинти си требват, колегите нема се без мъни да те съветват. :lol: :lol: :lol:

Големи търгаши се извъдихте в тоя форум. Лежал и дремал по банките в някой селски университет, едвам издрапал правото (или направо си платил) и сега пари ще ми иска. Ами не пиши, бе некадърник
tihomir2009
Младши потребител

Акъл

Мнениеот tihomir2009 » 19 Юни 2009, 01:23

Не сте осъждан- за сега. Бъдещето е пред вас, не забравяйте.
Колегите се опитват да влеят малко здрав разум в "черепната ви кухина"/ цитирам колега от форума/- уви, безуспешно.
А какви са последствията ще установите скоро- като ви нарочи някой районен инспектор и за всяка дребна, кокошкарска кражбица започнат да ви притесняват, привикват и прочие оперативни дейности. Но, и за това има време- изобщо бъдещето е пред вас, сам ще установите къде е светлината в тунела.

С обидни квалификации не се цели "наливане на акъл в черепната кухина"!
Как ще коментираш това, че според самият пазител на реда не е нужно да съм будалата, която да си плаща?
tihomir2009
Младши потребител

Re: Акъл

Мнениеот tihomir2009 » 19 Юни 2009, 01:26

Защо да се заострям? Да не би да искате да се постарая и да се занимавам професионално? :shock:
tihomir2009
Младши потребител

Мнениеот tihomir2009 » 19 Юни 2009, 01:30

doc03 написа:То се почва с 30.
Ама той ще се съдере от яд, че са го хванали.
Знаеш ли, Диа, че май толкова струвал аналният гел. Дали пък не си е свил такъв ?

:lol: :lol: :lol: "Ужас, госпожа Петрова ! Синът ми тръгнал по к_у_р_в_и, та дойдох у вас, да си го прибера!" :lol: :lol: :lol:

Не е лубрикант (или анален гел, за който чувам за първи път тук), спокойно. Как няма да ме е яд... Не е грях да крадеш, грях е да те хванат. :lol: :evil:
tihomir2009
Младши потребител

Мнениеот kremen » 20 Юни 2009, 14:40

Попитайте твореца на наказателното постановление, което сте получил - той трябва да се е легитимирал по някакъв начин в постановлението. Съвсем културно с молбичка в деловодствто или по пощата. И си запазете копие от съответната молба и отговора... За да може утре /не дай си Боже/ ако някой Ви попита защо не уважавате съответната Институция Прокуратура или Съд да им покажете тия книжа и да вдигнете неразбиращо рамене... Едва ли за Вас е жизнено важно, че не бихте могъл да станете пазител на реда или народен опълченец /последното по повод правото Ви да носите лично оръжие/.
kremen
Младши потребител

Мнениеот karlson » 21 Юни 2009, 20:24

doc03 написа:Творецът на наказателното постановление му е направил услуга.

Защото "218б" е възможно да се приложи. Не е задължително.
Можело е да му направят ред по-интересни неща, ама не им се е губило времето с духльовци.

Колега, тук не сте прав - ако са налице предпоставките приложението на чл. 218б НК е императивно...
karlson
Потребител

Мнениеот diaida » 23 Юни 2009, 00:29

Тихомирчо, ето на кого си наследник ... :lol: :lol: :lol:
Аватар
diaida
Активен потребител

Мнениеот Inspector_MBP » 23 Юни 2009, 01:02

Гледам и не вярвам на ушите си ! :shock:

Абе хора, вземете се малко в ръце... Как може да слизате до това ниво, да се драчите с накакъв... хлапак (едва я измислих думата, така че да заменя вместо една друга подобна, но с обиден модалитет) , все едно - не той, а ВИЕ сте още в детската градина. :roll:

Дайте по-спокойно, какво има да го убеждавате, кой крив и кой прав?
Кой каквото търси - намира си го. Закон Божи. Сега е чл. 218Б. Следващия път няма да е. Просто.

Дали ще има следващ път ? В бъдещето нямам дарба да гледам, но факт е, че над половината ми контингент е започнал "кариерата си" от тоз заветен член. :lol:

А младежа, каквото и да обяснява, как му било за пръв път... хммм, за пръв път да са го ХВАНАЛИ - ок. Но при положение, че работи във въпросния обект и видите ли, ТОЧНО първия път, когато невинно се съблазнил да лепне нещо, и хоп - точно тогава някой /вероятно от колегите му/ се усъмнил на момента и точно в него... е, мерси амааа... не на мене тези. :mrgreen:
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
Аватар
Inspector_MBP
Потребител

Мнениеот Gabi1 » 24 Юни 2009, 23:15

Спокойни сме си, Инспекторе. :lol: Просто на моменти изпушваш и простотиите ти идват отвътре.... :lol: :lol: :lol: Ама то пък на такава тема чак пък толкова сериозни отговори! Айде нема нужда. Ще вземат всички да се поправят след първия път и то без работа ще останем. :P
Gabi1
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Наказателно право