начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

разпознаване на лица

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Мнениеот policai » 17 Юли 2007, 21:44

josefin написа:...... в края на крайщата не съм призован редовно а по телефон и то от оперативен а не от дознател. ще си чакам редовната призовка :D

Имам лоши новини за Вас. Призоваването по телефон е редовно / скоро и на email/. А това, че Ви търси оперативен, а не дознател е още по-лошо.
:roll: Послушайте Gabi 1.
...полицай, наистина е призвание...
policai
Потребител

Мнениеот josefin » 18 Юли 2007, 11:17

може би трябваше да уточня, че ми беше казано "да се ява в районното, при еди кой си",като на въпросите ми за какво,в какво качество, Вие какъв сте, ми се каза -оперативен работник съм, ще Ви обясна на място.
Такова "призоваване" въобще не кореспондира с изискванията на НПК, дори и по телефона. Ни номер на дело, нито в какво качество, нито права :D
Ако пък ми бяха казали че ще съм обвиняем-направо бих се развеселил,по телефона е направо незаконосъобразно. :D
josefin
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 18 Юли 2007, 18:57

Все пак по НПК Ви призовава дознател. Другите служби работят по ЗМВР, направете справка там. И е съвсем нормално да Ви отговорят "за справка" - може да искат да проверят хиляди неща. А поведението Ви води до извод, че предположенията им са верни.... :wink:
Gabi1
Потребител

Мнениеот dozn03 » 18 Юли 2007, 22:14

Докато бях дознател много ги харесвах тези, дето отказваха да участват в разпознаване. Това действие достатъчно трудно се организира така, че да е проведено перфектно, че винаги бях доволна, когато ми го спестяваха. Много по-лесно е след писменото заявление от лицето, че отказва да участва в това действие, да се изготви фотоалбум и да се извърши разпознаване по снимки. Така, че наистина е въпрос на доказване и след като "да речем сте виновен" хайде и "да речем да си търпите последствията - процес, осъждане и т.н". Не мога да разбера как въобще си представяте, че законът може да остави доказването на участието Ви в престъплението да зависи само от Вашата добра воля да участвате в действието. А като Ви виждам познанията, явно че вече сте участвал поне веднъж /най-вероятно повече пъти/ в разпознаване, което също най-вероятно е било във Ваша вреда / при това съвсем основателно/. Така, че сам сте си сложил примката на шията, още когато сте извършил /участвал в/ престъплението, а не си я слагате едва с участието в разпознаването. След като се е стигнало до разпознаване, най-вероятно има и други доказателства или данни за Вашето участие в престъплението. Също ми се струва, че става въпрос за престъпление срещу личността или собствеността, които са доста тежки. И без да звучи назидателно, но Ви пожелавам след един законосъобразен процес да получите справедливо наказание.
dozn03
Потребител

Мнениеот josefin » 19 Юли 2007, 09:49

Леле! :shock: "Докато бях дознател...".Съдейки от последното изречение, сега сте прокурор, съдия в НК или не дай Боже-надзирател в СА/ГДИН / поради факта че длъжността "палач" вече не съществува :D /.
Мислех, че идеята на форума е да се споделят мнения по конкретни казуси а не да се призовав за пълни затвори
josefin
Младши потребител

Мнениеот razli4na » 19 Юли 2007, 12:23

Ха! "...призовава за пълни затвори". Че от кои данъци ще се храните там?
Я да си опичате акъла и да си намерите достоен начин за прехрана. Ако вложите тази си енергия и интелект в нещо полезно, що пари можете да изкарате...
razli4na
Активен потребител

Мнениеот josefin » 19 Юли 2007, 14:43

Е, все пак благодаря за откровенията :D И на "разследващите органи" във форума им пожелавам повече вътрешно убеждение и по-малко обвинителен уклон-за последния грижата имат началниците им!
josefin
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 19 Юли 2007, 18:19

Аз вътрешното убеждение си го създадох вече от Вашия отказ, а не залади началника :wink: :lol:
Gabi1
Потребител

Мнениеот josefin » 19 Юли 2007, 19:09

В кое точно районно творите Габи1?
За да Ви поискам отвод, в случай че се срещнем :D
josefin
Младши потребител

Мнениеот Gabi1 » 19 Юли 2007, 19:43

И на какво точно основание, моля? :lol: :lol: :lol:
Виртуално познанство? :wink:
Разследващият орган си изгражда версии и ги проверява. Това е само една от моите версии.
Считате, че съм предубедена? Нормално. Имам евентуален извършител на престъпление. Няма да ме изпълнят топли чуства към него, а ще се мъча да го "вкарам на топло". Отказът да се изпълни едно процесуално действие не навежда на мисли за "доброто ангелче".
Но все пак не ви пожелавам да попадате в моето РПУ, както и в друго де.
:wink: освен, ако не е заслужено.
Gabi1
Потребител

Мнениеот josefin » 19 Юли 2007, 20:34

Благодаря Ви, наистина от извстно време избягвам РПУ-тата-ограничавам се до пространствата пред тях. А горния ми пост беше шега разбира се.
josefin
Младши потребител

Мнениеот policai » 19 Юли 2007, 23:24

:D от самота начало се получи хубава тема. Винаги съм уважавал хора с чузство за хумор! :D Живи и здрави! 8)
...полицай, наистина е призвание...
policai
Потребител

Предишна

Назад към Наказателно право