начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Какво да правя при заплаха?

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какво да правя при заплаха?

Мнениеот balakma » 10 Окт 2012, 22:44

Преди време осъдих един за нанесена средна телесна повреда. Той мина на прокурор, беше му наложено наказание - Пробация и след това аз си заведох иск за парично обезщетение. Въпросното лице ми изплати дължимото и всичко приключи, когато изведнъж миналия месец лицето ми се появи и започна да ме преследва и да кръжи около мен. Аз до този момент не съм го познавал нито визуално, нито пък лично, докато не ми се появи първия път и започна да ме разпитва разни работи, като с това ми подсказа кой е, но аз се направих че не го познавам и на истина аз за първи път виждах това лице и беше много сконфузно и неприятно за мен да го срещна при такива обстоятелства и неподготвен. Може и да съм показал известна доза страх и с това да съм го стимулирал още повече да търси отмъщение..
Искам да ви помоля за съвет какво да правя да пиша жалба до полицията или директно до Прокуратурата, там имам познат човек, който може да ми помогне, но не знам какво да пиша и как да поставя въпроса, ще има ли ефект от една такава жалба и трябват ли някакви конкретни доказателства или свидетели за да се вземе на сериозно въпроса и да се направи нещо. Искам да знам какви са ми възможностите за адекватна реакция в създалата се ситуация, за да съм спокоен, че повече нищо лошо няма да ми се случи.
Благодаря ви!
balakma
Нов потребител

Re: Какво да правя при заплаха?

Мнениеот valerieva_d » 12 Окт 2012, 23:03

Моят съвет е да се консултираш с адвокат най-добре преди да пуснеш жалбата.
valerieva_d
Потребител

Назад към Наказателно право