начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Реабилитация по право

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Реабилитация по право

Мнениеот azyre » 27 Сеп 2012, 14:53

ЗДРАВЕЙТЕ. През месец януари 2009г ме осъдиха на пробация за 6 месеца,и от 12.03.2009г. до 12.09.2009г. изтърпях си наказанието пробация.Знам че трябват да изтекът три години за да може да ме реабилитират по право,не съм пристъпвал закона през тези три години и нямам намерение повече да повтарям такива грешки.Сега ако си извадя Свидетелство за съдимост в него ще пише ли Осъждан или трябва да подавам молба до РС за реабилитация по право,защото аз нямам други присъди освен тази.
Благодаря Ви,предварително за отговорите :D
azyre
Нов потребител

Re: Реабилитация по право

Мнениеот svettoslav » 27 Сеп 2012, 22:05

Като си вадите св. съдимост не би следвало да пише "осъждан",но стават и редки грешки.А и реабилитацията ви е настъпила съвсем скоро(ако е така,както казвате),така че може да очаквате всичко.
Моят съвет е,за да избегнете евентуално усложнение(което ще се оправи така или иначе),когато( и ако) подавате заявление за издаване Св.съдимост(а моят съвет е още сега да го направите ),да посочите в графа "реабилитиран по право"(мисля че има такава) съответната дата на реабилитация(с оглед това,което казвате, при вас това би следвало да е 12.09.2012г.
И ако има проблем-още сега да го оправите(чрез адвокат естествено,освен ако можете и сам,в което се съмнявам).За да не стане някой ден...постъпваш на работа и - хоп!-"осъждан"... и върви два месеца оправяй документи,нищо че си "неосъждан"./Иди го обясни на работодателя си,примерно/.Има такива случаи.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот svettoslav » 27 Сеп 2012, 22:12

Поне аз така съветвам моите клиенти! А от тях няма "неосъждани",тъй като при мен няма грешка!Защитавам ги,ама яко ! :lol:
П.П. Даже имам двама-трима по граждански дела(единият по бракоразводно,другия за издръжка)-оказа се,ръйш ли- и те съдени по два-три пъти :lol:
Да има за боя,ръйш ли.
svettoslav
Активен потребител

Мнениеот azyre » 28 Сеп 2012, 15:03

Благодаря Ви,много за отговора.Сега на 12.09.2012г. ми изтекоха 3-те години изпитателен срок,но до сега не съм си вадил Свидетелство за съдимост.Още другата седмица ще си извадя едно свидетелство.Още веднъж,Ви благодаря много.Лек и приятен ден!
azyre
Нов потребител

Мнениеот svettoslav » 28 Сеп 2012, 16:32

Успех по-нататък в живота.Всеки може да сгреши.Аз лично съм на мнение,че при първи грях с криминален характер,ако няма някакви отегчаващи обстоятелства съдът трябва да е особено снизходителен(без да се стига до крайности,де).
svettoslav
Активен потребител

Назад към Наказателно право