начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Общодържавно издирване

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Общодържавно издирване

Мнениеот vl_todorova » 18 Юли 2012, 11:34

Здравейте, моля за Вашата помощ за следния казус: приятелят ми преди малко повече от 4 години е осъден на 3 месеца лишаване на свобода (след споразумение със съда), но напуска България и не ги излежава. В момента иска да се прибере тук. Въпросите ми са следните:

1. Има ли някакъв възможност да се провери дали дадено лице е обявено за издирване?

2. Също така има ли възможност да е минала давността на тази присъдата или ако присъдата е още в силата, след завръщането му тук има ли такава вероятност да се увеличи времето, което да излежи?

3. И другият ми въпрос е при подаване на заявление за документ за самоличност в Посолството, ако се установи, че е издирван, могат ли да го задържат още там?

Извинявам се за многото въпроси, но съм изключително притеснена.
vl_todorova
Нов потребител

Re: Общодържавно издирване

Мнениеот igito » 25 Юли 2012, 22:45

1.Да,2.не,3.Да
igito
Младши потребител

Мнениеот vl_todorova » 25 Юли 2012, 23:17

Благодаря Ви много за отговора. А бихте ли ми казали, ако е удобно, как мога да проверя дали е издирван?
vl_todorova
Нов потребител

Мнениеот teogeo » 26 Юли 2012, 02:09

vl_todorova написа:Благодаря Ви много за отговора. А бихте ли ми казали, ако е удобно, как мога да проверя дали е издирван?

Отидете в съда, където е издадена присъдата. Ако не ви откажат (а е много вероятно да го направят) достъп до делото - погледнете там.

Съвет - подбирайте си по-внимателно приятелите.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Назад към Наказателно право