- Дата и час: 26 Ное 2024, 08:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
чл. 323 от НК
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
чл. 323 от НК
Здравейте. Казусът ми е следният. В началото на 2012г. съпругът на майка ми подаде иск за развод. В последствие започна психически и физически тормоз над нея, за което тя подаде иск за домашно насилие. Една вечер в началото на април когато майка ми се прибира, в апартамента в което живеят установява, че е сменен патрона на входната врата. Обади ми се аз отидох там и с лост разбих вратата /патрона/, за да може тя да влезе. Началото на май се гледа делото за развод и тъй като апартамента е придобит от съпруга на майка ми преди брака съда присъди жилището на него. Днес ме повика кварталния и ми заяви, че за това че съм разбил патрона на апартамента срещу мен има прокурорска преписка по чл323 от НК като прокурора иска да възстановя щетите които съм нанесъл. Искам да знам има ли някаква възможност срещу мен да бъде повдигнато обвинение по този или друг член при положение, че майка ми живееше в жилището до деня на бракоразводното дело?
- naisto
- Нов потребител
Re: чл. 323 от НК
Става въпрос за това, че майка ми се води владелец на СИО т.е. жилището е общо и е отворено по нейно искане аз самия не живея там и не ме касае жилището.
- naisto
- Нов потребител
naisto написа:Става въпрос за това, че майка ми се води владелец на СИО т.е. жилището е общо и е отворено по нейно искане аз самия не живея там и не ме касае жилището.
Задачата на прокурора в случая е да провери дали има достатъчно данни за извършено престъпление и ако има - да повдигне обвинение. Нещо не се сещам на този етап как може да иска от вас да възстановите щетите. Прокурорът явно не се е усетил, че отдавна няма правомощия да иска въстановяване на фактическото положение... ...
-
teogeo - Активен потребител
Малко е спорен в случая въпросът кой и кога е извършил самоуправни действия.
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:Малко е спорен в случая въпросът кой и кога е извършил самоуправни действия.
Подкрепям (усещайки тънкия намек)!!!
-
teogeo - Активен потребител
Майка Ви да напише писмено обяснение за това как, когато се е прибирала вкъщи патрона на вратата е заял и тъй като не се е сетила за ключар, който да отвори вратата е извикала вас, да свършите тази работа. Когато имота е СИО, тя може да се разпорежда с него, както и с това, което е в него /т.е. ако реши, може да махне патрона и да заключва вратата си с райбер/. В случая самоуправни действия няма
- atanasov_law
- Младши потребител
atanasov_law написа:Майка Ви да напише писмено обяснение за това как, когато се е прибирала вкъщи патрона на вратата е заял и тъй като не се е сетила за ключар, който да отвори вратата е извикала вас, да свършите тази работа. Когато имота е СИО, тя може да се разпорежда с него, както и с това, което е в него /т.е. ако реши, може да махне патрона и да заключва вратата си с райбер/. В случая самоуправни действия няма
Каква СИО?!?...
Какво "разпореждане"?!? Какъв "law" ?!?апартамента е придобит от съпруга на майка ми преди брака съда присъди жилището на него.
Питащият не е посочил дали разговора с полицая е документиран... Да си упълномощи защитник. Не е разумно да се разчита на импровизации по съвети от форума (някои от които сами по себе си са импровизации )
Последна промяна eurolinker на 21 Юни 2012, 14:05, променена общо 1 път
Actio cum Deliberatio
- eurolinker
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|