Здравейте, искам малко помощ. Имам 1 запитване. 2009 година януари месец имам извършени 2 престъпления за кражба. За едното престъпление ме осъждат 2010 февруари на 3 месеца лишаване от свобода с отлагане 1 година правя споразумение. Обаче делото за другата кражба се проточи и ме съдят чак след 9 месеца след издаването на 1 присъда. 2 присъда ми е 10 месеца лишаване от свобода с 2 години изпитателен срок. Присъдите се комулират в 1. Първата присъда не й беше изтекъл изпитателния срок бяха минали 9 месеца. След като ми наложиха втора 10 месеца лишаване с 2 години изпитателен срок. 9-те месеца изтърпяни от изпитателния срок на първото наказание приспадат ли се от фтората присъда? И примерно да ми остане 1 година и 1 месец още изпитателен срок ?
- Дата и час: 26 Ное 2024, 08:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Присъединяване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Присаидиняване
Моляви помогнете
- oldnumber1
- Нов потребител
Re: Присъединяване
1.Олднамбър 1,получих Ви съобщението,но не мога да ви пратя такова,тъй като не сте си активирали опцията за получаване на такива от потребителите.
2.Доколкото ми е известно,за съжаление,не се приспада изпитателния срок,дори и целият да е изтекъл.Така приемат съдиите.Аз не смятам,че това е правилно.Даже точно обратното.И законът именно така следва да се прилага,но за съжаление,това не се случва.
Има много по-фрапиращи случаи в съдебната практика,където реално се "изтърпяват" 7,8,11, че и повече години изпитателен срок.Обективно погледнато,няма никаква полза от групирането в подобни случаи,тъй като се кумулират само наказанията,без срока за изпитване.
3.Като за начало,май трябва да се замислиш върху туй да спреш да гепиш,така щото скоро може кумулациите ти да стават при ефективни присъди.
2.Доколкото ми е известно,за съжаление,не се приспада изпитателния срок,дори и целият да е изтекъл.Така приемат съдиите.Аз не смятам,че това е правилно.Даже точно обратното.И законът именно така следва да се прилага,но за съжаление,това не се случва.
Има много по-фрапиращи случаи в съдебната практика,където реално се "изтърпяват" 7,8,11, че и повече години изпитателен срок.Обективно погледнато,няма никаква полза от групирането в подобни случаи,тъй като се кумулират само наказанията,без срока за изпитване.
3.Като за начало,май трябва да се замислиш върху туй да спреш да гепиш,така щото скоро може кумулациите ти да стават при ефективни присъди.
- svettoslav
- Активен потребител
Благодария много за изчерпателния отговор.Да май вярно ще спра да гепа :Д
- oldnumber1
- Нов потребител
Олднамбър,между другото(разбирай "между дрогата"),сега като се замислих,има един вариант на полезна кумулация,но не знам дали щи хареса!?! В смисъл, може да ти присъединим една доживотна към условните присъди и така всички изпитателни срокове ще изчезнат.
П.П.Майтапче,бе, oldnumber1. Вземай СЕ в ръце.
П.П.Майтапче,бе, oldnumber1. Вземай СЕ в ръце.
- svettoslav
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|