здравейте.
ситуация: стоя си на светофара на "Алабин" и "Христо Ботев". чакам си зеленото. пръв автомобил съм. сетва си зеленото и завивам в дяно по Ботве. от другата страна на булеварда който е от 4 ленти за движение на мпс-та и една трамвайна линия тръгват пешеходци. доста са далеч от мен. точно в момента в който правя завоя излзиа полицай скрит зад рекламно пано до КНСБ и започва да маха със слънчогледа. аз паника спирам върху пътеката. от групичката с пешеходците излиза още един. и той с палка ме отклонява да спра. на мен ми станаха в повече полицаите и замръзвам на място.
в този момент пешеходците вече до автомобила ми, който е с шуменска регистрация. спира ме полицая и започва да ми се кара защо не съм дал предимство на пешеходците ... нищо че са били през 3 платна и релсов път. обяснявам че не съм искал да правя задръстване и единствено с желанието да се изтегля по-бързо от кръстовището съм предприел тази маневра. взима ми документите и започва да пише акт в който се казва че съм нарушил чл.119 от здвп и има още нещо изписано от някаква нареба. това за наредбата не се разчита въобще. подписвам се като в обясненията си описвам това че не съм застрашил по никакъв начин пешеходците и съм искал да се изтегля по-бързо от кръстовището, а той ми дава пример как един доста голям джип но със софийска регистрация дава път на хората. въпросният ждип беше спрял точно еърху пешеходната пътека, пешеходците почти го прескачаха през капака. явно шофиора също не беше очаквал да има точно там зад рекламата скрити полицаи и пак като мен паника спира на място и се прави на умрял. разясниха ми как ще ми вземат на бързо 8 точки и 50 лева и ме пратиха да си ходя по живо по здраво.
въпроса е: как да си спася точките и евентуално да се оттърва от глобата
благодаря предварително
- Дата и час: 26 Ное 2024, 09:25 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
чл.119 ЗДВП или показна акция "пешеходец"
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|